Kudus maakte rentree tegen PSV te vroeg: "Wilde te snel"

Kudus maakte rentree tegen PSV te vroeg: "Wilde te snel"

22 februari 2021 – Ajax-middenvelder Mohammed Kudus heeft geleerd van zijn te snelle rentree tegen PSV. De talentvolle zomeraankoop maakte begin 2021 minuten tegen de Eindhovenaren, maar dat was eigenlijk nog veel te vroeg. Mede daarom lag hij er vervolgens weer een maand uit, waarna hij tegen Sparta Rotterdam alsnog zijn basisdebuut kon maken."Ik leer nog hoe mijn lichaam werkt. Ik wilde misschien te snel. Het was moeilijk, want het was de eerste zware blessure die ik meemaakte. Voor mij was dat een heel nieuwe ervaring", lichtte Kudus toe tegenover Ajax Life over zijn revalidatie en te snelle rentree tegen PSV. Inmiddels is de aanvallende middenvelder wel echt weer helemaal fit en beloonde hij zijn basisplaats tegen Sparta Rotterdam meteen met een doelpunt.

"Het voelde goed om een doelpunt te maken. Het was vooral belangrijk om mezelf weer comfortabel te voelen op het veld, na mijn blessure. Ja, ik trainde al een tijd, maar een wedstrijd is echt heel anders", aldus de twintigjarige voetballer, wiens Champions League-droom door zijn kniekwetsuur wel ruw werd verstoord. Want na zijn eerste minuten tegen Liverpool, viel hij uit. 

"Het was heel moeilijk dat die hele campagne aan mij voorbijging. Van dat toneel droom je. Maar goed, de knop moest om en ik moest me focussen op de revalidatie", wist Kudus, die zich ondanks zijn moeilijke maanden nog altijd goed voelt in Amsterdam. "Voor mijn blessure ging het gelijk lekker. Ik kan hier goed met iedereen opschieten en voel me thuis"

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021