Viergever over situatie bij PSV: "In kwaad worden geloof ik niet zo"

22 februari 2021, 09:53

Nick Viergever is blij terug te zijn bij PSV. De centrale verdediger stond na een ongelukkige botsing weken buitenspel en ontbrak om die reden tot dusver in 2021 volledig bij de Eindhovenaren. Tegen Vitesse keerde hij zondag, mede door de vele wissels van Roger Schmidt, terug in het elftal en was erg blij met die speelminuten.

"Dit zie je eigenlijk overal gebeuren. De trainer heeft ook al vaak uitgelegd waarom er gewisseld wordt met de huidige wedstrijdschema's", zei de routinier tegenover het Eindhovens Dagblad desgevraagd over de wissels van zijn coach. Ondanks de mindere periode van PSV, liet Viergever zich met zijn ervaring niet enorm meer horen dan eerder het geval was.

"Natuurlijk heb ik wel geprobeerd om de anderen tips te geven en mijn zegje gedaan, maar in kwaad worden geloof ik niet zo. Ik ben sowieso niet zo snel boos. Ik denk vooral dat je elkaar moet steunen met tactische, fysieke of mentale tips en dat je daar ook sterker van wordt als team", stelt de achterhoedespeler, die vanwege zijn blessure sowieso iets verder weg stond van het groepsproces.

Die periode is in elk geval voorbij, zo is Viergever opgelucht – ondanks dat hij nog geen vaste plek in het elftal heeft. "Je zit in een ploeg en daarin zul je altijd met teleurstellingen te maken krijgen. Op de eerste plaats moet je er als individu alles aan gedaan hebben om klaar te staan als de trainer je nodig heeft. Hoe moeilijk dat soms fysiek en mentaal ook is. Als je niet presteert als de trainer je opstelt, dan speel je zeker niet meer", zei hij.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen