Koeman moet het ontgelden na 'rampweek' van Barcelona

Koeman moet het ontgelden na 'rampweek' van Barcelona

22 februari 2021 – Ronald Koeman moet het maandagochtend flink ontgelden in de Spaanse media. De coach liet zondagmiddag met FC Barcelona in eigen huis tegen Cádiz peperdure punten liggen (1-1) door een late fout van Clement Lenglet. Toch moet ook de Nederlander naar zijn eigen rol kijken, zo stellen de verschillende media. Met een beetje pech zijn in maart namelijk alle prijzen plots verdampt. 

Marca geeft duiding aan de uitingen van Koeman, die na het duel openlijk 'zeer teleurgesteld' was in zijn spelersgroep. Anders dan na welke wedstrijd ook was de Nederlander meteen na het fluitsignaal vertrokken van het veld. 'Door het aanvallen van de spelersgroep lijkt het alsof Koeman zelf niets te maken heeft met een gebrek aan resultaten en speelstijl. Maar dat is ook zijn verantwoordelijkheid', vindt de Madrileense krant. 'De overtreding van Lenglet was weliswaar voor zijn eigen rekening. Maar de 88 minuten daarvoor waren net zozeer toe te schrijven aan Koeman als aan de falende spelers.' Verder vraagt het medium zich af wanneer de Catalaanse grootmacht eindelijk de bodem heeft bereikt. 'Want de nieuwe nederlaag van Atlético Madrid had als doping moeten werken.'

'De kleine opleving van Koeman's Barcelona is meteen afgelopen met de drie bijna opeenvolgende klappen in de beker, competitie en Champions League', concludeert El Mundo Deportivo na de nederlagen tegen Sevilla (beker), PSG (CL) en de remise tegen Cádiz (La Liga). 'De ineenstorting is plotseling gekomen, al waren de vorige seizoenen de scheuren wel zichtbaar. Koeman moet het bloeden zo snel mogelijk zien te stoppen om te voorkomen dat Barcelona in maart voor geen enkele prijs meer speelt.'  Volgens MD is het elftal van de Nederlandse coach fysiek en qua voetbal ver verwijderd van de absolute Europese top.

Dagblad SPORT was eveneens zeer kritisch op Koemans elftal. 'In de beker kun je verliezen van Sevilla, in de Champions League kun je verliezen van PSG, maar je kunt geen punten laten liggen tegen een ploeg als Cádiz', vindt het medium, dat dan ook spreekt van een 'angstaanjagende' koude douche. 'De ploeg van Koeman vond opnieuw geen oplossingen en daarmee is het verval momenteel onomkeerbaar en bijzonder pijnlijk.'

Ook AS was niet bepaald mild voor Koeman, die volgens de Madrileens krant 'zelfmoord' pleegde met zijn wissels. 'Het lukte hem niet om de fouten te repareren: sterker nog, door zijn wissels maakte hij het alleen maar erger en dat lijk structureel te gebeuren', schrijft de krant, die denkt dat FC Barcelona de Spaanse titel nu definitief heeft vergooid. 'En weer wordt het daarbij slachtoffer van eigen fouten', doelde het op de misser van Lenglet, waaruit een penalty werd veroorzaakt vlak voor tijd.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021