'Langeler belangrijkste kandidaat om Stegeman op te volgen'

'Langeler belangrijkste kandidaat om Stegeman op te volgen'

22 februari 2021 – Art Langeler is een van de belangrijkste kandidaten om John Stegeman op te volgen als de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De man die acht jaar geleden bij de club uit Overijssel vertrok, is de hoofdkandidaat om zijn rentree te maken. In totaal stonden er volgens technisch directeur Mike Willems vier mensen op het lijstje.

Dat vertelde de technische man zondag tegenover RTV Oost, waar vrij stellig werd beweerd dat Gertjan Verbeek inmiddels was doorgestreept op dat betreffende lijstje van potentiële hoofdtrainers. Ook daar werd de naam van Langeler genoemd als optie, hij zou er 'wel weer voor open staan' om terug te keren bij PEC Zwolle.

Later op de zondag (gisteren) viel bij NOS de naam van Langeler nog concreter. Tijdens Studio Voetbal bracht presentator Sjoerd van Ramshorst naar buiten dat de man die momenteel nog als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB werkzaam is, de beste papieren heeft om Stegeman om te volgen. Er zou inmiddels al een oriënterend gesprek zijn geweest tussen PEC Zwolle en Langeler.

Lees ook: 'Verbeek wordt niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle'

Langeler werkte tussen 2010 en 2013 bij PEC Zwolle, waar hij daarvoor in de jeugdopleiding werkzaam was. In die jaren promoveerde hij naar de Eredivisie en handhaafde zich meteen in het eerste jaar op het hoogste niveau. Daarna was hij actief als hoofd jeugdopleiding van PSV, als Oranje O21-coach en interim-trainer bij Jong Oranje. Sinds 2018 is hij actief in zijn huidige functie bij de Nederlandse voetbalbond.

gerelateerd