Fraser was woest op elftal: "Wilde na 25 minuten wisselen"

Fraser was woest op elftal: "Wilde na 25 minuten wisselen"

21 februari 2021 – Henk Fraser was zwaar teleurgesteld in het optreden van zijn ploeg voor rust. Sparta smeedde een week lang een plan om te stunten op bezoek bij Ajax, maar de Rotterdammers gaven voor rust de overwinning uit handen. Dankzij een redelijke tweede helft bleef de schade nog enigszins beperkt: 4-2.

Al binnen het halfuur stuurde een furieuze Fraser liefst vier spelers de dug-out uit om te gaan warmlopen. "Ik ben nu niet meer chagrijnig", glimlachte de coach voor de camera van ESPN. "Maar ik was heel erg boos. We beginnen de wedstrijd vol energie en wilden zeker lef tonen, voetballen en het initiatief nemen. Dat gebeurde voor rust echter nauwelijks."

Lees ook: Ajax geeft één helft gas en wint moeiteloos van Sparta

Sébastien Haller sloeg voor rust twee keer toe, terwijl Perr Schuurs de Rotterdamse hoop in blessuretijd van de eerste helft definitief de das omdeed. "Als ik heel eerlijk ben, schoot het door mijn hoofd om al na 25 minuten te wisselen", vervolgt Fraser. "Omdat we dit seizoen als ploeg hard werken, heb ik uit respect besloten dat niet te doen. Maar na die eerste goal toonden we geen lef meer, het was volledig weg."

Fraser wist op voorhand al dat een stunt lastig zou worden. "Je weet dat je tien van de tien wedstrijden hier verliest, maar het gaat op de manier waarop. Uit de tweede helft kunnen we zeker dingen meenemen voor volgende week."

tien vd tien verlies je weet je. meenemen volgende


gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 19 april 2021

  2. zondag 18 april 2021