Lof voor Timber: "Maar zou je hem met zijn 1 meter 80 halen?"

21 februari 2021, 21:21   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 21:28

Jurriën Timber is dit seizoen uitgegroeid tot vaste waarde bij Ajax. De negentienjarige verdediger heeft zich ten koste van Perr Schuurs in de basis geknokt en maakt sindsdien indruk. De multifunctionele verdediger gaat volgens kenners een gouden toekomst tegemoet. Toch bestaan er twijfels over zijn plafond.

"Timber ken ik omdat mijn zoontje altijd tegen hem speelde", doelt Ruud Gullit bij Rondo op de duels waarin Timber en Maxim Gullit elkaar tegenkwamen. "Timber was toen rechtsback. Hij is zó goed aan de bal, het gaat zó makkelijk. Maar: zou je hem als centrale verdediger kopen, de rol waarin hij nu speelt, als je een buitenlandse club bent? Hij is natuurlijk vrij klein, 1 meter 80. Maar aan de bal is hij geweldig." 

Ook Marco van Basten is onder de indruk van Timber. "Je moet bij Ajax met ruimte in je rug kunnen verdedigen, je moet aan de bal initiatief tonen en technisch vaardig zijn, en je moet goed kunnen verdedigen van man tot man. Er wordt veel meer van je gevraagd dan bij andere clubs." TOch wil hij nog niet met teveel complimenten strooien. "Laat hem nou eerst vier jaar in Nederland spelen. Als iemand goed heeft gespeeld, hebben we het al over Duitsland, Spanje en Italië."

Timber begon het seizoen als bankzitter, maar heeft zich knap in de basis geknokt. De laatste weken lijkt hij de strijd met concurrent Perr Schuurs definitief in zijn voordeel te hebben beslist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen