Mitroglou bezorgt Olympiakos enorme domper richting PSV-uit

21 februari 2021, 20:33   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 20:51

Olympiakos heeft een matige generale beleefd in aanloop naar de Europa League-return tegen PSV. In eigen land verspeelde de Griekse koploper punten tegen Aris Thessaloniki (1-1), waardoor het voor de tweede week op rij zeldzaam averij opliep. Het was uitgerekend een ex-PSV'er die Olympiakos de das omdeed.

Met een 4-2 voorsprong op PSV lijkt Olympiakos de torenhoge favoriet voor een plek in de volgende ronde van de Europa League, een strijd die komende donderdag in Eindhovens decor wordt beslist. Toch zijn er redenen om aan te nemen dat Olympiakos te pakken is voor PSV. Afgelopen weekend incasseerden de Grieken tegen rivaal Panathinaikos al de eerste nederlaag van het seizoen, terwijl het zondagavond ook niet wist te winnen van Aris Thessaloniki.

Uitgerekend Kostas Mitroglou schoot Aris kort voor tijd op gelijke hoogte vanaf elf meter. De spits, die afgelopen seizoen nog flopte als aanwinst bij PSV, kwam na rust als invaller binnen de lijnen en zorgde voor nieuw puntverlies voor Olympiakos. Voor rust had Kostas Fortounis de PSV-opponent nog op voorsprong geschoten. Reden tot paniek is er met het oog op de titelstrijd voorlopig nog niet. Nummer twee PAOK FC volgt op liefst twaalf punten achterstand.

Olympiakos trad tegen Aris aan met een gewijzigde basisformatie, om enkele spelers rust te geven na de 4-2 overwinning op PSV van afgelopen donderdag. Spelmaker Mathieu Valbuena kon echter niet lang van zijn plek op de bank genieten. Ex-Willem II'er Marios Vrousai moest de strijd al na een halfuur geblesseerd staken, waardoor Valbuena alsnog met vermoeide benen aan zal treden tegen PSV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen