Kuipers geeft tekst en uitleg over terugdraaien van pingel Vitesse

21 februari 2021, 20:29

Björn Kuipers heeft tekst en uitleg gegeven over de beslissing om Vitesse een vrije trap, in plaats een penalty toe te kennen. De leidsman had lang nodig na de overtreding op Armando Broja, maar staat zeker achter zijn beslissing. De overtreding werd volgens hem buiten de zestien gemaakt (dus geen penalty) en het was geen duidelijke scoringskans (dus slechts geel).

Dat vertelt Kuipers tegenover ESPN over zijn beslissing waarbij Erick Gutiérrez een gele kaart kreeg. "Wij dachten dat het een penalty was, met de overtreding erbinnen. Maar het contactmoment, daarbij gaat het om de tik op de voet, was er duidelijk buiten", aldus Kuipers, die het wel moeilijk te beoordelen vond. "Want het ging om vijf á tien centimeter. Was het om het vasthouden gegaan, dan gaat het erom waar dat eindigt. En dan was het inderdaad een strafschop geweest." Maar Kuipers floot de overtreding op de voet van de spits en dat was buiten het zestienmetergebied.

Over de gegeven gele kaart: "Het was voor mij geen overtuigende goal scoring opportunity", zei de leidsman, die vond dat de meegelopen Timo Baumgartl met een tackle het ook nog had kunnen herstellen. "De speler gaat alleen voor de bal en Baumgartl was met een perfecte tackle ook nog eens eerder bij de bal." De vrije trap van Oussama Tannane werd in twee instanties uiteindelijk verwerkt door de achterhoede van PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen