Dubbele hoofdrol Gosens lijkt ontslag Gattuso in te luiden

21 februari 2021, 19:52

Robin Gosens heeft zondagavond een dubbele hoofdrol gespeeld bij de zege van Atalanta Bergamo tegen directe concurrent Napoli. De Duitser met ook een Nederlands paspoort liep na een uur voetballen de 2-1 tegen de touwen, maar was vervolgens aan de andere kant ook de schlemiel door een vrije trap voor Napoli in zijn eigen doel te werken. Het bleef overigens een eigen doelpunt zonder gevolgen: 4-2.

Daarmee deelde Atalanta een harde tik uit een directe concurrent Napoli, met wie het samen met SS Lazio, Juventus en AS Roma verwikkeld is in een strijd om de plekken achter de twee eerste ploegen uit Milaan. De winnaar van het tweeluik zou aansluiting houding met de Italiaanse (sub)top, de verliezer zou voorlopig afhaken en toch was de eerste helft slaapverwekkend.

Want de zevende treffer van het seizoen op naam van Gosens na goed een uur spelen was na treffers van Duván Zapata en Pjotr Zielinski opeens al het derde doelpunt in de wedstrijd, waarna Luis Muriel het duel met een snoeiparde pegel leek te beslissen (3-1). Omdat Gosens vervolgens een vrije trap bij de tweede paal achter zijn eigen keeper werkte, werd het nog even spannend, maar uit een corner aan de andere kant besliste Cristian Romero de wedstrijd alsnog. Het uitvallen van Victor Osimhen met vermoedelijk een zware blessure, was een extra domper voor de bezoekers.

Lees terug: Week van de waarheid: wordt Gattuso ontslagen bij Napoli?

Met deze overwinning deelt Atalanta directe concurrent Napoli een rechter directe uit en lijkt de positie van trainer Gennaro Gattuso daar niet langer houdbaar, mede dus door de goal van Gosens en de eerdere nederlaag afgelopen donderdag tegen Granada. De back kreeg in de slotfase, toen er binnen de lijnen 23 (!) verschillende nationaliteiten stonden – een wereldrecord, nog een onterechte gele kaart voor een perfecte sliding op de bal. Gezien de zege zal de voormalig speler van FC Dordrecht daar echter niet wakker van liggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen