Ook Arteta kan leermeester Guardiola en City niet stoppen

21 februari 2021, 19:29

Voor Mikel Arteta is Pep Guardiola zijn grote leermeester en de coach had zijn huiswerk zondagmiddag met Arsenal goed voor elkaar. Toch waren The Gunners nooit echt bij machte om Manchester City pijn te doen in de Premier League-confrontatie. Door een vroege voorsprong hadden de mannen van de Catalaanse coach dan ook een relatief eenvoudige avond (0-1). 

"Hij is een belangrijk persoon in mijn leven", sprak Arteta voor de ontmoeting met Manchester City over zijn leermeester Guardiola. Inmiddels alweer ruim een jaar geleden vertrok de coach uit de technische staf van The Citizens om hoofdcoach te worden van Arsenal, met wie hij derhalve de tactiek van de Catalaan vooraf ongetwijfeld uitgebreid had doorgenomen.

Toch werd de ban al na twee minuten gebroken door de bezoekers: Riyah Mahrez gaf een perfecte voorzet op het hoofd van Sterling, die knap en effectief bij de verre paal binnenkopte. Met de 1-4 bekernederlaag in december in het achterhoofd deed de vroege treffer ongetwijfeld alle alarmbellen rinkelen bij Arteta, maar zijn voormalige collega's waren hem in het restant van de wedstrijd goed gezind.

Manchester City kreeg weliswaar nog enkele kansen, maar kon ondanks het feit dat Kevin De Bruyne voor het eerst weer een basisplaats had na zijn blessure de score niet verder opvoeren. The Gunners, dat voor het eerst gebruikt maakte van de hersenschuddingwissel nadat Rob Holding niet verder kon na een botsing met het hoofd, hoopten op die ene kans, maar die kreeg het niet.

Zodoende kan ook Arteta de reeks van Guardiola en Manchester City mar niet stoppen. De achttiende officiële overwinning op rij was een feit voor The Citizens, de dertiende achtereen in de Premier League. Zonder dat het heel veel indruk maakte, hield het wederom de nul en schrijft het drie punten bij, waardoor de champagne heel voorzichtig koud gezet kan worden met alle falende concurrentie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen