Bazoer geeft Oranje de voorkeur: "Heb die ambitie"

21 februari 2021, 19:19   Bijgewerkt: 21 februari 2021, 19:27

Riechedly Bazoer kampt met een lastig dilemma. De 24-jarige middenvelder debuteerde al voor het Nederlands elftal en gold lange tijd als toekomstige basisklant in Oranje, maar heeft inmiddels ook een aanbieding van de Curaçaose voetbalbond in beraad. De ex-Ajacied twijfelt over zijn toekomst.

Bondscoach Guus Hiddink heeft namens Curaçao een lijntje uitgegooid bij Bazoer, die ondanks zijn zes interlands voor Oranje nog altijd de switch mag maken. "Ik ben natuurlijk al een paar keer benaderd door Guus Hiddink, maar ik heb voor mezelf het doel om weer bij het Nederlands elftal te komen", aldus Bazoer voor de camera van ESPN. "Ik wil mezelf absoluut niet in Oranje praten, maar ik probeer iedere wedstrijd een hoog niveau te halen. Dan zien we het wel."

Op een verandering in die denkwijze hoeft Hiddink voorlopig niet te rekenen. "Zo ver denk ik niet vooruit. Het is niet zo dat ik voor Curaçao kies als ik in maart niet bij Oranje zit." Bazoer maakt dit seizoen veel indruk als centrumverdediger bij Vitesse. In een vijfmansdefensie verzorgt hij de opbouw bij de Arnhemmers, die uitstekend begonnen aan het seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen