'Verbeek wordt niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle'

'Verbeek wordt niet de nieuwe trainer van PEC Zwolle'

21 februari 2021 – Gertjan Verbeek wordt vermoedelijk níet de nieuwe trainer van PEC Zwolle. De 58-jarige oefenmeester heeft weliswaar gesprekken gevoerd met de club in Overijssel en is de enige tot dusver bevestigde kandidaat, maar zou inmiddels niet meer op het overgebleven lijstje staan. 

Dat kwam zondag naar buiten via het programma De Oosttribune op RTV Oost. "Verbeek gaat het niet worden, heb ik gehoord van iemand, die mij waarschijnlijk niet gaat voorliegen", stelt de stellige presentator Bert van Losser over de situatie bij PEC Zwolle, waar John Stegeman zaterdagavond werd ontslagen. 

De eveneens aangesloten clubwatcher Tijmen van Wissing vindt Verbeek 'niet de meest logische kandidaat' en heeft ontwikkelingen gehoord over Art Langeler. "Hij zou er wel weer open voor staan, heb ik begrepen", aldus de journalist. De coach heeft een verleden bij PEC Zwolle, maar staat momenteel onder contract bij de KNVB. Ook viel de naam van Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi, maar het gerucht rondom hem is veel minder concreet.

Lees ook: PEC Zwolle ontslaat Stegeman: "Dit was een groot dieptepunt"

Willems: nog vier kandidaten over
Tijdens de uitzending kwam ook PEC Zwolle's technisch directeur Mike Willems aan het woord over de opvolger van Stegeman. Hij gaf aan dat er nog vier kandidaten zijn, van wie Verbeek er in elk geval eentje was, om het klusje te klaren. "We gaan proberen deze week nog een trainer voor de groep te krijgen. Op korte termijn hopen we dat te doen, misschien wel tegen sc Heerenveen al, ja."

gerelateerd