AZ
7 – 0
Dundee United

Suslov eert overleden oma met goal: "Laatste cadeau aan haar"

Suslov eert overleden oma met goal: "Laatste cadeau aan haar"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

21 februari 2021 – Tomas Suslov was zondagmiddag van grote waarde aan de kant van FC Groningen. De achttienjarige aanvaller schoot zijn ploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte in de derby tegen SC Heerenveen. Na zijn treffer kon de aanvaller zijn emoties niet meer bedwingen.

"Onlangs is mijn oma overleden", zegt Suslov voor de camera van RTV Noord. "Dit doelpunt wil ik als een laatste cadeau aan haar opdragen. Het is heel moeilijk nu in coronatijd, ik kan niet naar huis gaan. Mijn familie kan niet hier komen." Met zijn treffer schoot hij zijn ploeg naar een punt. "Een belangrijk doelpunt dus voor mij en het team. Daarom wou ik het ook vieren met coach Adrie Poldervaart. Een speciaal moment."

Direct na de treffer viel hij Poldervaart in de armen. De assistent-coach zat op de bank als vervanger van Danny Buijs, die uit voorzorg thuisbleef met klachten. Poldervaart was onder de indruk van de talentvolle buitenspeler. "Hij heeft een karakter wat hem tot dit niveau heeft gebracht. Het botst weleens met de technische staf omdat hij soms sneller wil dan kan, maar als je ziet hoe hij zich staande weet te houden vanmiddag is dat een compliment waard."

Groningen hield daarmee alsnog een punt over aan de ontmoeting met de rivaal, nadat het lange tijd moest vrezen voor een nederlaag. Siem de Jong leek met zijn goal de matchwinner te worden, maar zag Suslov uiteindelijk de eindstand bepalen.

Reacties

gerelateerd