Koeman 'zeer teleurgesteld' na nieuw puntverlies tegen Cádiz

Koeman 'zeer teleurgesteld' na nieuw puntverlies tegen Cádiz

21 februari 2021 – Ronald Koeman was na de late nederlaag tegen Cádiz zondagmiddag ongekend teleurgesteld. De Nederlandse coach baalde niet alleen van het puntverlies, maar ook van het feit dat de Catalanen weer verzuimden om het duel eerder te beslissen én van de arbitrage, die de bezoekers vlak voor tijd een goedkope pingel gaven. "Het is een enorme teleurstelling. We hadden moeten winnen, na de verliespartij van Atlético was dit de ideale kans om terug te komen."

Dat zei Koeman na de 1-1 remise tegen de laagvlieger van La Liga, die eerder dit seizoen in eigen huis nog won van de Catalaanse grootmacht (2-1). "Het probleem is elke keer hetzelfde. We missen onze kansen die we kregen en vergeten de wedstrijd in het slot te gooien", baalde Koeman, die zijn ploeg meer dan twintig schoten zag nemen tegenover twee van de bezoekers. Ook werden goals van Lionel Messi en Frenkie de Jong afgekeurd. "Maar als je het verschil maar op één goal houdt, dan kunnen er aan het einde altijd gekke dingen gebeuren."

Daarbij doelde Koeman ditmaal op de overtreding van Clement Lenglet. "Ik heb de beelden snel teruggekeken, het is een hele dubieuze penalty. Maar je kúnt hem geven. Voor een verdediger is het belangrijk om te weten waar je bent en wat de situatie is. Ik weet niet of Clement dit risico had moeten nemen, misschien wel niet. (…) We hebben nu vijf punten laten liggen tegen Cádiz, dat kan echt niet."

Volgens Koeman had FC Barcelona namelijk moeten winnen van Cádiz. "Ik ben enorm teleurgesteld. Na dinsdag tegen PSG hadden we vandaag weinig problemen, maar met onze kwaliteit moeten we winnen van Cádiz", zei de Nederlander, die desondanks nog wel gelooft in de Spaanse landstitel. "Het is duidelijk dat er geen team onverslaanbaar is, dus we hebben nog kansen. Maar we heben wel opnieuw weer twee belangrijke punten laten liggen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021