Dominant Inter grijpt de macht en duwt AC Milan kopje onder

21 februari 2021, 17:01

In de spannende strijd om de Scudetto heeft Internazionale zondagmiddag de spierballen laten zien. De strijd met plaatsgenoot AC Milan werd zondag met 0-3 gewonnen, dankzij het koningskoppel Romelu Lukaku en Lautaro Martínez. Op de derby lag zondag extra druk vanwege de belangen in de titelstrijd. Met de knappe overwinning heeft Inter zich steviger aan kop genesteld.

Eerder dit seizoen won Milan met 1-2 van Inter, maar vandaag waren de blauw-zwarten op alle vlakken beter in San Siro. Dat was al te zien in de eerste minuten van de wedstrijd. Al na vijf minuten brak Lukaku door op rechts. Zijn schot werd gekraakt, maar daarna hield de spits het hoofd koel en gaf hij de bal geweldig hoog voor. Lautaro Martínez werd geheel vrijgelaten door Simon Kjaer en stuurde het leder met het hoofd in de kruising: 0-1.

Net in de fase waarin Milan op weg leek naar de gelijkmaker, deelde Inter een dolksteek uit aan de rivaal. Christian Eriksen, die weer als controleur speelde, brak door en gaf goed mee op Ivan Perisic. De Kroaat behield het overzicht en schoof af of op Martínez die simpel de 0-2 maakte en dus voor de tweede keer scoorde. Door die dreun was de geest uit de fles bij Milan. Die klap kwam het niet meer te boven.

Lukaku voelde dat er nog meer in het vat zat en schoot na een uur spelen hard tegen Gianluigi Donnarumma aan. Dat was wat wild gedaan, omdat er met een geplaatste poging mogelijk meer te halen viel. Vier minuten later was de Belgische aanvaller alsnog trefzeker. Hij rukte op met de bal en was niet meer af te stoppen voor de Milan-verdedigers. In volle sprint schoot de Serie A-topscorer vervolgens prachtig raak met links in de korte hoek: 0-3. Daarmee gaf Lukaku ook weer zijn visitekaartje af aan Ibrahimovic, met wie hij eerder dit seizoen in de beker ruzie maakte.

Bovenal was de overwinning natuurlijk een geweldig statement in de strijd om de Scudetto. Bij Milan, dat lange tijd bovenaan stond, lijkt de koek inmiddels wel op. Het lijkt zondag definitief afgehaakt te zijn in de titelstrijd. Het pijnlijke verlies in de Derby della Madonnina is bovendien alweer de tweede nederlaag op rij voor Milan. Inter boekte juist de vierde driepunter in successie. De Nerazzurri hebben vier punten meer dan nummer twee AC Milan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen