Nuytinck kopt Udinese naar punt tegen bankzitter Zirkzee

Nuytinck kopt Udinese naar punt tegen bankzitter Zirkzee

21 februari 2021 – Bram Nuytinck groeide zondagmiddag uit tot de grote man aan de kant van Udinese. De dertigjarige verdediger, die dit seizoen veel kampt met blessureleed, bracht zijn ploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte met degradatiekandidaat Parma, dat met een punt weinig opschoot.

De gelijkmaker van Udinese had sowieso al een Nederlands sausje, niet alleen vanwege de doelpuntenmaker. Het was namelijk linksback Thomas Ouwejan die met een vrije trap de assist op zijn landgenoot verzorgde. Ouwejan was eerder als invaller in de ploeg gekomen voor Marvin Zeegelaar, vaste basiskracht in de formatie van Udinese.

Daar bleef het wat betreft Nederlandse inbreng echter bij. Joshua Zirkzee bleef negentig minuten op de bank van Parma, terwijl ook Jayden Braaf bij Udinese niet als invaller binnen de lijnen mocht komen. Parma kon ook nog altijd geen beroep doen op ex-Feyenoorder Graziano Pellè. De Italiaanse spits kampt met een spierblessure. Vanuit huis zag hij Parma met een punt weer ietsje dichterbij het veilige Torino komen. Het verschil bedraagt echter nog altijd zes punten.

gerelateerd