Dolend Tottenham delft ook bij West Ham het onderspit

21 februari 2021, 14:57

Ook op bezoek bij West Ham United heeft Tottenham Hotspur zondag geen punten gepakt. De formatie van José Mourinho betaalde een hoge prijs voor de povere eerste helft die het speelde in Londen. Uiteindelijk werd er afgefloten bij een 2-1 stand.

Slechter beginnen dan Tottenham deed bij West Ham, kan eigenlijk niet. Al na vijf minuten kon Michail Antonio binnenlopen voor de 1-0. De aanvaller deed Tottenham al vaker pijn en was dus ook vandaag doeltreffend. Tottenham was de mindere ploeg en kwam kort na rust op een grotere achterstand. Jesse Lingard scoorde en zag zijn inzet afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar na hulp van de VAR werd de goal alsnog goedgekeurd. Het was al de derde goal voor Lingard in vier duels voor West Ham.

Daarna ging het wel iets beter lopen bij de bezoeker, die via een rake kopbal van Lucas Moura op 2-1 kwamen. Hij scoorde uit een voorzet van Gareth Bale. Overigens was Steven Bergwijn er zondag niet bij. Hij werd door de Portugese trainer buiten de selectie gelaten. Tottenham deed er daarna alles aan om op 2-2 te komen en was ook de betere ploeg, maar had het geluk niet mee. Zowel Bale als Son raakte in de slotfase nog het houtwerk.

?Tottenham won slechts één van de laatste zes wedstrijden in de Premier League en staat negende. West Ham klimt over Chelsea heen naar de vierde plaats en mag dus dromen van Champions League-voetbal.