Letsch: "Het is net een relatie, je moet er moeite voor doen"

21 februari 2021, 13:33

Al vier wedstrijden op rij heeft Vitesse niet meer gewonnen in de Eredivisie. Lange tijd werden de Arnhemmers als de belangrijkste uitdager van Ajax gezien, maar dat beeld is inmiddels wel verdwenen. Tegen PSV moet er zondagmiddag weer wat kleur op de wangen komen, wil trainer Thomas Letsch.

De Duitser heeft er alles aan gedaan om Vitesse klaar te stomen voor de wedstrijd tegen PSV. Dat deed de coach onder meer door beelden te analyseren met zijn ploeg. "We hebben bekeken wat er wél goed ging", vertelt hij aan de NOS. "Dat ons zelfvertrouwen minder is, hoeft eigenlijk niet. Want we hebben dit seizoen al laten zien dat we het wel kunnen."

Maar hoe kan het dat de klad er in is gekomen bij Vitesse? "Tegenstanders stellen zich beter op ons in. Maar als ik zo eens terugkijk, dan ging het meer fout bij onszelf, dan dat de tegenstander beter was." Het is volgens Letsch tijd dat de slechte reeks doorbroken gaat worden. "Daar moet je wat moeite voor doen. Het is net als in een relatie. Ook als je lang getrouwd bent, gaat niet alles vanzelf. Je moet altijd aan de basis werken. Dat hebben we deze week extra gedaan."

Letsch maakt zich nog weinig zorgen. Met de vierde plek in bezit staat het team er nog steeds goed voor. "Ik bekijk het positief en dat probeer ik over te brengen op het elftal. We hebben ook de kwaliteit, dat hebben we laten zien. Tegen PSV, tegen Ajax, tegen Feyenoord, tegen de sterkste tegenstanders. Dus ja, ik ben er vol van overtuigd dat mijn elftal beter kan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen