Van Polen reageert: "Wij hebben Stegeman in de steek gelaten"

Van Polen reageert: "Wij hebben Stegeman in de steek gelaten"

21 februari 2021 – Ook voor de selectie van PEC Zwolle kwam het ontslag van John Stegeman zaterdagavond niet als een verrassing. De ploeg wist dat de trainer onder druk stond en bewees de coach een slechte dienst door met 3-2 te verliezen bij FC Emmen. Die nederlaag bleek de aanleiding om de coach te slachtofferen. Bram van Polen betreurt de situatie.

De aanvoerder wist dat de coach onder grote druk stond. "Op een gegeven moment wordt de druk wel zo groot en er zijn natuurlijk al meerdere dingen voorgevallen met de trainer. En dan kun je het op een gegeven moment misschien niet meer tegenhouden. Maar het is wel heel triest, je weet dat het zo werkt in de voetballerij dat dan de trainer eruit gaat, maar je gaat niet 25 voetballers ontslaan. Zo werkt het nou eenmaal. Je laat uiteindelijk wel je trainer vallen, zo voel ik dat en ik denk dat iedereen dat ook zo voelt", zei hij zondag tegen ESPN.

Van Polen vond Stegeman desondanks een goede trainer. "Hij heeft de kwaliteiten zeker wel, alleen vond ik dat hij op een gegeven moment… onzeker is een veel te groot woord. Hij miste nog wel eens dat hij er echt boven stond dan. Het is een heel goed mens en ik hoop dat er nu een last van zijn schouders is gevallen."

De captain, die zaterdag overigens nog scoorde, had liever gehad dat Stegeman het seizoen had afgemaakt. "We hadden gehoopt het seizoen mooi en netjes met elkaar af te kunnen sluiten en dat hij door de voordeur weg zou kunnen gaan. Alleen hebben wij hem daarin wel in de steek gelaten."

Lees ook: PEC ontslaat Stegeman na verlies: "Dit was een groot dieptepunt"

gerelateerd