PEC ontslaat Stegeman: "Dit was een groot dieptepunt"

PEC ontslaat Stegeman: "Dit was een groot dieptepunt"

21 februari 2021 – Bij PEC Zwolle is zaterdag een rigoureus besluit genomen. Trainer John Stegeman werd de laan uitgestuurd na het 3-2 verlies bij hekkensluiter FC Emmen. Volgens Mike Willems, technisch manager van PEC, moest er ingegrepen worden.

Onder de fans lag Stegeman al langer onder vuur en ook binnenkamers was er onvrede bij de middenmoter. Het verlies bij Emmen was de zogenaamde druppel. "De resultaten van de laatste periode waren al niet goed, maar dit was een groot dieptepunt", vertelt Willems aan De Stentor. Hij heeft het zaterdagavond laat aan Stegeman verteld. "Natuurlijk, zo'n gesprek is nooit leuk. Maar het was wel een reëel gesprek. John zei dat hij dankbaar was om bij PEC te werken. Maar goed, hij voelde de laatste weken ook wel dat het steeds spannender werd. Het sentiment werd steeds negatiever."

PEC rekent erop dat er eind van de week al een nieuw trainer wordt aangesteld. Die persoon moet PEC ook komend seizoen gaan leiden, zo is het idee. "Maar het kan ook iemand zijn voor alleen de resterende 11 wedstrijden. Daar gaan we nu ons op beraden", zegt Willems.

Stegeman stond sinds de zomer van 2019 aan het roer bij PEC Zwolle, nadat hij de gevoelige overstap maakte van aartsrivaal Go Ahead Eagles. In zijn eerste - door corona vroegtijdig afgebroken - seizoen als trainer in Zwolle eindigde hij op de vijftiende plek, alleen op doelsaldo nog boven de degradatiestreep. Dit seizoen draaide het tot de winterstop keurig mee in de middenmoot, maar waren de resultaten vanaf januari aanzienlijk minder. In januari werd bovendien al besloten dat de club aan het einde van dit seizoen sowieso afscheid zou nemen van de trainer.

gerelateerd