Stegeman op non-actief gezet na nieuwe nederlaag

Stegeman op non-actief gezet na nieuwe nederlaag

20 februari 2021 – De nederlaag van PEC Zwolle tegen FC Emmen (3-2) heeft John Stegeman de das omgedaan. De trainer is per direct op non-actief gesteld, zo meldt PEC op de eigen website. 'De teleurstellende sportieve prestaties' worden daarbij als reden gegeven. De nederlaag in Emmen was het vijfde puntverlies op rij voor de ploeg van Stegeman.

PEC Zwolle behaalde voor de winterstop voldoende punten, maar sinds de jaarwisseling zette het verval in. In 2021 won de club slechts één van de negen Eredivisiewedstrijden. Het staat inmiddels dertiende, nog tien punten boven de degradatiestreep. Na afloop van de wedstrijd in Emmen liet Stegeman zelf nog weten niet van een crisis te willen spreken en niet aan opstappen te denken.

Stegeman stond sinds de zomer van 2019 aan het roer bij PEC Zwolle, nadat hij de gevoelige overstap maakte van aartsrivaal Go Ahead Eagles. In zijn eerste - door corona vroegtijdig afgebroken - seizoen als trainer in Zwolle eindigde hij op de vijftiende plek, alleen op doelsaldo nog boven de degradatiestreep. Dit seizoen draaide het tot de winterstop keurig mee in de middenmoot, maar waren de resultaten vanaf januari aanzienlijk minder. In januari werd bovendien al besloten dat de club aan het einde van dit seizoen sowieso afscheid zou nemen van de trainer. De trainer lag niet goed bij de supporters en kreeg gedurende zijn tijd in Zwolle veel kritiek te verduren.

Wie Stegeman bij PEC moet opvolgen, hoopt de club snel bekend te maken. Gertjan Verbeek is één van de kandidaten zijn waar al mee is gesproken (toen over een verbintenis vanaf aankomende zomer), maar dat zou voor nog vier andere trainers gelden.

gerelateerd