Fortuna klimt naar linkerrijtje in taaie wedstrijd tegen ADO

20 februari 2021, 23:10

Fortuna Sittard heeft zaterdagavond opnieuw een overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee versloeg ADO Den Haag in Sittard met 2-0. Dankzij doelpunten van Lisandro Semedo en Sebastian Polter klimmen de Limburgers naar het linkerrijtje. ADO blijft met dertien punten steken op de zeventiende plek.

El Khayati liet zijn klasse in de openingsfase meteen zien. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Michiel Kramer, die rakelings naast kopte. De spits stond echter buitenspel, maar Kramer leek dankzij de nieuweling te kunnen rekenen op meer aanvoer. In de eerste helft kwam ADO niet verder dan dat ene voorzetje van El Khayati. De Hagenezen leden continu slordig balverlies en konden daardoor niet lekker in de wedstrijd komen.

De thuisploeg wist echter ook niet veel raad met de bal. Het eerste kansje van de Fortunezen kwam pas na een kwartier op naam van linksback George Cox, die de bal hard en laag voorgaf. Tot zijn frustratie was er niemand die tegen de voorzet aanliep.

Er waren dan ook nog weinig kansen gezien, maar de Limburgers kwamen toch op voorsprong. Semedo schoot de bal via een Haags been tegen de touwen en scoorde voor het tweede eredivisieduel op rij: 1-0. Vlak voor rust tikte Mats Seuntjens op aangeven van Semedo de 2-0 binnen, maar hij leek zelf al te beseffen dat het doelpunt niet telde. Eerder in de aanval stond de aangever namelijk buitenspel en dat hadden ook de grensrechter en VAR gezien.

Even later was een counter van Fortuna wel goed voor een doelpunt. ADO-doelman Martin Fraisl had in eerste instantie nog een redding in huis op de kopbal van Seuntjens, maar in de rebound was het een koud kunstje voor spits Polter om van dichtbij alsnog binnen te tikken: 2-0.

Door de overwinning van Fortuna klimt de ploeg van Ultee naar het linkerrijtje. Voor de Hagenezen is het een slecht begin van een cruciale week. Na Fortuna wachten ook confrontaties met directe concurrenten Willem II en RKC Waalwijk in de strijd om lijfsbehoud.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Yanick van Osch 6.5 (84. Alexei Koselev -); Mickaël Tirpan 5 (88. Lazaros Rota -), Martin Angha 5.5, Roel Janssen 5.5, George Cox 6; Tesfaldet Tekie 6 (88. Dario van den Buijs -), Zian Flemming 6, Ben Rienstra 5.5; Sebastian Polter 6.5 (88. Leroy George -), Mats Seuntjens 6.5, Lisandro Semedo 6.5.

ADO Den Haag: Martin Fraisl 6; Milan van Eijk 4.5, Boy Kemper 5, Dario del Fabro 5, Juan Familia-Castillo 4.5; John Goossens 5 (83. Bilal Ould-Chikh -), Abdenasser El Khayati 5, Marko Vejinovic 4 (66. Tomislav Gomelt 5); Bobby Adekanye 5 (72. Vicente Besuijen -), Youness Mokhtar 5 (66. Jonas Arweiler 5); Michiel Kramer 5.

Man of the Match: Lisandro Semedo

*:spelers moeten minimaal twintig minuten hebben gespeeld om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen