'Veel te schijterig' PEC wekt frustratie op bij Van Polen

20 februari 2021, 21:22

In speelronde 23 is PEC Zwolle uiteindelijk het slachtoffer geworden van de eerste competitiezege van FC Emmen. De ploeg verloor met 3-2 van de hekkensluiter, wat alweer het vijfde puntenverlies op rij betekende. Aanvoerder Bram van Polen stak zijn frustratie na afloop niet onder stoelen of banken.

Dat PEC tegen de nummer laatst speelde, zegt de aanvoerder niet veel. "Op de manier waarop wij voetballen, kunnen wij daar net zo goed staan", was hij kritisch in gesprek met ESPN. "Het was niet slecht, het was dramatisch. We verliezen alle tweede ballen, zijn veel te schijterig in balbezit, we lopen allemaal weg van de bal. Dat heeft met vertrouwen te maken, maar er is ook een bepaalde durf die ik echt mis bij ons."

"We kunnen best voetballen", vervolgde de verdediger. "Maar dan moet je wel durven. Ik zie dingen op de trainingen die ik helemaal niet terug zie in de wedstrijden. Of dat tussen de oren zit? Je zou denken dat het bij Emmen meer tussen de oren zou moeten zitten dan bij ons. Het is dat wij al veel punten voor de winterstop hebben gepakt, maar hoe wij voetballen op het moment is echt dramatisch. Dan wint ook een Emmen best makkelijk van ons."

Lees ook: Emmen pakt eindelijk eerste zege van het seizoen

Door de goede resultaten in de eerste seizoenshelft staat PEC nog tien punten boven de degradatiestreep, maar Van Polen begint zich wel zorgen te maken. "Dat moeten we zeker. Wij zijn totaal niet in de positie om ons geen zorgen te maken. Misschien moet dat besef er weer veel meer komen. Dat mis ik wel een beetje, het is veel te vrijblijvend allemaal." Op de vraag of deze wedstrijd dat besef erin krijgt bij de ploeg: "Dat mag ik godverdomme wel een keer hopen, ja."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen