Cillessen keert met clean sheet terug bij winnend Valencia

20 februari 2021, 20:46

Jasper Cillessen heeft zaterdagavond eindelijk weer eens zijn opwachting gemaakt in het shirt van Valencia CF. De doelman stond sinds november aan de kant met een blessure aan zijn bovenbeen. In het Estadio Mestalla hield de 31-jarige goalie de nul en won de thuisploeg door twee extreem late treffers met 2-0 van Celta de Vigo.

Het venijn zat hem overduidelijk in de staart in Mestalla, waar er in de eerste helft niet werd gescoord. De doelman van Celta pakte na de thee een negatieve hoofdrol. Rubén Blanco kwam ver uit zijn doel en gleed zijn tegenstander ondersteboven. Nadat scheidsrechter Valentín Pizarro aan de zijkant de beelden had bekeken stuurde hij Blanco met rood van het veld.

De bezoekers uit Vigo beperkten zich daarna tot verdedigen en leken een punt over de streep te trekken. Diep in blessuretijd maakte Valencia echter alsnog de verlossende 1-0. Manuel Vallejo prikte de bal binnen. Daar bleef het niet bij, want ook Kevin Gameiro deed daarna nog een duit in het zakje. Beide spelers waren als invaller binnen de lijnen gekomen.

Bondscoach Frank de Boer zal echter vooral blij zijn met de rentree van Cillessen. De ex-speler van NEC Nijmegen, Ajax en FC Barcelona komt zodoende ook weer in beeld bij Oranje. Cillessen moest een aantal interlands aan zich voorbij laten gaan vanwege zijn blessure, maar is ruim op tijd fit voor het EK.