Emmen pakt eindelijk eerste zege van het seizoen

20 februari 2021, 20:47   Bijgewerkt: 20 februari 2021, 20:54

In een seizoen waar FC Emmen domper op domper te verwerken kreeg, heeft het zaterdagavond tegen PEC Zwolle eindelijk de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Binnen negentig minuten overklasten zij de tegenstander volledig en wonnen zodoende dik verdiend met 3-2. Luka Adzic, Michael de Leeuw en Jari Vlak kregen met hun doelpunten de supporters thuis voorzichtig op de banken.

De competitie was inmiddels aanbeland in speelronde 23 en FC Emmen wachtte nog altijd op de eerste zege. Waar de concurrenten zoetjes aan punten aan het sprokkelen waren, bleef Emmen naarstig zoeken naar de grote takken. Naarmate de tijd vordert, raken de Drentenaren dieper en dieper verzeild in een wirwar van bomen, struiken en hoge grassen. Het punt begon te naderen waarin zij zich moeten afvragen of ze de uitweg nog wel gaan vinden en de wedstrijd tegen PEC Zwolle kon daarin een strohalm bieden.

Met slechts zes punten stond de ploeg van Dick Lukkien dus helemaal vastgeroest onder aan de Eredivisie. PEC bekleedde de dertiende plek en moest dus winnen om niet onverhoopt toch nog in degradatiestress te geraken. Dat moest het echter wel doen zonder basiskracht Sai van Wermeskerken. De Nederlands-Japanse back liep op de training een zware knieblessure op, waardoor hij de rest van het seizoen moet toekijken. Gelukkig keerde Bram van Polen precies op tijd terug van een schorsing. Bij Emmen maakte Anderlecht-huurling Luka Adzic zijn rentree, waardoor aanspeelpunt Paul Gladon alweer naar de reservebank was doorverwezen.

Vanaf de reservebank zal de spits in zijn warme trainingspak in het eerste halfuur ongetwijfeld hebben zitten knikkebollen. Er werd zeer afwachtend gevoetbald en het puntje van de stoel kon door de supporters met rust gelaten worden. Eén van de weinige lichtpuntjes in de eerste helft was de zeer bedrijvige Adzic. De buitenspeler werd in de winterstop gehuurd van Anderlecht, maar door het papierwerk moest hij zijn rentree voor de plaatselijke FC steeds uitstellen.

Erg lang bleven de mondhoeken van de PEC-captain niet omhoog gekruld, want kort voor rust zette De Leeuw zijn ploeg wederom op voorsprong. Hij kon de bal voor leeg doel binnenlopen, nadat Jari Vlak goed het overzicht had bewaard. Zo net voor rust bleek dat een heel goed moment te zijn, want het zelfvertrouwen van de uitploeg kreeg een enorme knauw. Na rust kwamen ze totaal niet meer onder de druk van de tegenstander uit. Emmen was heer en meester en maakte na zeventig minuten de bevrijdende treffer. Vlak had goed naar de goal van Adzic gekeken en kopieerde zijn doelpunt vrijwel exact, waardoor hij naast een assist ook verantwoordelijk was voor een goal. De spanning keerde kort voor tijd nog volledig terug nadat ook Yuta Nakayama profiteerde van een goede vrije trap van Benson Manuel, maar de gelijkmaker bleef uit.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Michael Verrips 6; Caner Cavlan 5 (94. Keziah Veendorp -), Nick Bakker 6, Miguel Araujo 6, Glenn Bijl 6,5; Lucas Bernadou 6 (77. Hilal Ben Moussa -), Jari Vlak 7,5; Luka Adzic 7,5 (73. Nikolai Laursen -), Sergio Peña 6, Kerim Frei 6; Michael de Leeuw 6,5.

PEC Zwolle: Xavier Mous 5,5; Kenneth Paal 6,5, Yuta Nakayama 6,5, Thomas Lam 6, Bram van Polen 5; Mustafa Saymak 5 (71. Jesper Drost -), Rico Strieder 5 (45. Dean Huiberts 5), Eliano Reijnders 5 (60. Reza Ghoochannejhad 6); Manuel Benson 6,5, Thomas Buitink 4,5 (60. Immanuel Pherai 5), Virgil Misidjan 6.

Man of the match: Luka Adzic

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen