Fenomeen Haaland schittert ook in derby tegen Schalke

20 februari 2021, 20:24

Borussia Dortmund heeft de spectaculaire Champions League-zege op Sevilla een goed vervolg gegeven in de Kohlenpott-derby tegen Schalke 04. Datzelfde valt te zeggen over Erling Haaland, die met twee treffers opnieuw belangrijk was voor zijn ploeg. Door treffers van ook Jadon Sancho en Raphael Guerreiro won Dortmund met liefst 0-4.

Na zijn hoofdrol tegen Sevilla afgelopen was de voetbalwereld opnieuw lyrisch over Haaland. Tegen Schalke liet de hij opnieuw zien dat alle lof terecht is. Zoals met vrijwel elke goal van Haaland gingen ook met deze twee weer uitzonderlijke statistieken gepaard. Zo scoorde de spits in Gelsenkirchen zijn zestiende en zeventiende treffer van het seizoen. Ter vergelijking: heel Schalke 04 staat pas op vijftien doelpunten. Bovendien liet Haaland met vooral zijn eerste goal [a,https://www.fcupdate.nl/video/17768/haaland-pakt-opnieuw-hoofdrol-met-prachtgoal-tegen-schalke/,_blank,wederom zijn klasse zien]. Een voorzet van Jadon Sancho nam hij perfect op de volley, waarmee hij de 0-2 op het scorebord zette. Even daarvoor was het al diezelfde Sancho die een fout achterin afstrafte en zo na een ietwat tegenvallende eerste helft toch de openingstreffer wist te maken.

Na rust liep Dortmund verder uit. Dat deed het eerst via Raphael Guerreiro, die keurig afmaakte na een goede combinatie met Marco Reus. Tien minuten voor tijd was het opnieuw Haaland die kon binnentikken na een goede voorzet van Jude Bellingham. Voor Dortmund betekende het eindelijk weer eens een (ruime) competitiezege, nadat het vijf van de laatste zes Bundesliga-duels niet wist te winnen. Schalke komt alleen maar dieper in de problemen, nadat Mainz eerder op de dag wél wist te winnen en het gat met de hekkensluiter vergrootte tot acht punten. Degradatie lijkt inmiddels bijna onvermijdelijk voor de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen