SS Lazio springt met zege over Juve, Napoli en Atalanta heen

20 februari 2021, 16:55

SS Lazio blijft zich volop mengen in de Italiaanse top. De ploeg van Simone Inzaghi had het zaterdagmiddag in eigen huis ontzettend moeilijk met Sampdoria, maar trok het duel zonder Wesley Hoedt over de streep (1-0).

Zonder inbreng van Hoedt – hij pakte vorige week als invaller tegen Internazionale, speeltijd voor het eerst na drie volledige wedstrijden op de bank, zijn vijfde gele kaart van het seizoen – kwam SS Lazio al in het eerste bedrijf op voorsprong tegen Sampdoria. Na een fraaie pass van Sergej Milinkovic-Savic schoot Luis Alberto knap raak in de verre hoek na ruim twintig minuten (1-0).

De minimale voorsprong werd uiteindelijk uiterst moeizaam over de streep getrokken. Zelf speelde SS Lazio namelijk enkele kansen niet goed uit, terwijl twee penaltyclaims (hands en tackle op Damsgaard) werden weggewuifd voor de arbitrage. De jarige Ciro Immobile kon zijn stempel ook niet drukken op het duel en werd voortijdig gewisseld. 

Door de zege van SS Lazio vindt het aansluiting bij de bovenste vier ploegen in de Serie A en komt het in punten gelijk met stadgenoot AS Roma. Wel hebben achtervolger Juventus (twee), Napoli (twee) en Atalanta Bergamo (één) wedstrijden tegoed, desondanks blijft het bovenin ongemeen spannend. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen