Hoppe looft hulp van Huntelaar: "Van onschatbare waarde"

Hoppe looft hulp van Huntelaar: "Van onschatbare waarde"

20 februari 2021 – Klaas-Jan Huntelaar mag door zijn kuitblessure weliswaar nog maar tien minuten hebben gespeeld sinds zijn comeback namens Schalke 04, tóch is de ervaren spits wel degelijk van waarde. De jonge Matthew Hoppe stelt heel veel aan The Hunter te hebben.In een interview met SPORT1 vertelt hij over de samenwerking met de van Ajax overgekomen spits. "Huntelaar is van onschatbare waarde in de kleedkamer", verzekert Hoppe. "Ik leer van alle spelers, maar wel van hem in het bijzonder. De dag na een wedstrijd kwam hij naar me toe, met allemaal aantekeningen – pagina's vol. Hij liet zien waarin ik mezelf kon verbeteren en samen keken we naar de beelden van mijn spel."

Volgens de talentvolle spits gaat het bijvoorbeeld om zijn positie in het zestienmetergebied en de manier waarop hij de duels moet aangaan. Het moet allemaal helpen in de handhavingsstrijd, waarin Hoppe nog altijd gelooft. "We zitten in een moeilijke positie, dat weten we allemaal. Maar ik ben een optimist. Waarom zouden we er niet meer in geloven? We moeten langzaamaan een reeks beginnen", aldus Hoppe, die blij is dat hij nu al minuten mag maken op negentienjarige leeftijd.

"Schalke gaf me deze kans. Het is ongelooflijk dat ik hier in de Bundesliga mag spelen", zei de talentvolle spits, die dan ook niet twijfelde toen hij een nieuw, verbeterd contract kon tekenen voor de komende jaren. Ondanks dat de 2. Bundesliga normaliter lonkt dit seizoen. "Ik blijf bij Schalke - ongeacht de competitie."

Lees ook: Mulder over op degradatie afstevenend Schalke 04

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021