Koeman hoopt op reactie bij Barça: "Hebben ambitie"

20 februari 2021, 16:36

Ronald Koeman heeft de spelers van FC Barcelona om een reactie gevraagd komend weekend na de 1-4 nederlaag tegen Paris Saint-Germain in de achtste finales van de Champions League. De oefenmeester heeft een beroep gedaan op de spelersgroep, omdat er volgens hem nog genoeg te winnen is in de Primera Division. "We willen laten zien dat we veel ambitie hebben in La Liga. We moeten reageren."

Dat zei Koeman tijdens de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd tegen Cadíz. "De wereld is niet vergaan tijdens die nederlaag. We moeten de fouten analyseren en hard trainen om te verbeteren", riep de coach op tot relativering. "De spelers zag ik vandaag heel gretig trainen. Na een nederlaag is het altijd goed om te laten zien dat je mentaal sterk bent. We hebben een fraaie reeks in La Liga en die willen we doortrekken."

Naast La Liga gelooft Koeman ook nog altijd in een finale-plek in de Copa del Rey, ondanks de 2-0 nederlaag bij Sevilla in het heenduel. Verder werd Koeman ook gevraagd naar de ultra snelle rentree van Piqué. "Hij staat er fysiek goed op en kon na het duel tegen PSG probleemloos trainen", aldus de Nederlandse coach over de routinier, die dan ook bij de wedstrijdselectie zit.

Piqué liet met een ruzie met Antoine Griezmann wel direct van zich spreken tegen PSG. Daar wilde Koeman niet te veel waarde aan hechten. "Het is juist goed als spelers op elkaar reageren als ze zich niet op hun gemak voelen. Dan kun je soms niet alles op lieve manier vragen, dat is spanning waar ik wel van houd. Maar na de wedstrijd moeten we er wél over praten en de dingen goed managen."

Ook kwam Sergino Dest nogmaals ter sprake, die dinsdagavond volledig werd weggespeeld door Kylian Mbappé. "Hij moet meer gefocust zijn, er zijn nog te veel momenten in de wedstrijd dat hij niet genoeg gefocust is. We hebben erover gesproken. Hij is jong en hij kan nog heel veel leren. Het kan ons veel positieve dingen brengen, maar dat kost wel enige tijd." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen