Hake geniet van Utrecht: "Het pakte uitstekend uit, alles zat erin"

Hake geniet van Utrecht: "Het pakte uitstekend uit, alles zat erin"

19 februari 2021 – Met een glimlach van oor tot oor verscheen René Hake vrijdagavond in de mixed zone na het duel tussen Willem II en FC Utrecht. De trainer had genoten van zijn spelers die de thuisploeg met 0-6 van het veld veegden.



Utrecht scoorde al na drie minuten en liet de prooi in de rest van de wedstrijd niet meer los. "Het heeft vandaag uitstekend uitgepakt. Alles zat erin vandaag. Goede veldbezetting, goed druk zetten, veel positiewisselingen en veel loopacties achter de verdediging", somde de trainer op bij RTV Utrecht.

Een speciale rol was er voor Gyrano Kerk, die meer vanuit de binnenkant speelde in plaats van de op vleugel. "We zien ook dat hij aan de buitenkant nog wel eens worstelt en moeilijk loskomt. Het lijkt wel of hij daarin wat vrijer wordt om dan meer zijn loopacties te kunnen maken. Hij zal een beetje uit zijn comfort zone zijn geweest, maar hij kan nu doen waar hij het beste in is, namelijk achter de verdediging komen van de tegenstander", zegt Hake over de aanvaller die bovendien een doelpunt maakte.

Het stemde Hake tevreden dat zijn team bleef doorgaan om de score verder op te voeren. "Vandaag was het van begin tot eind goed en dat is wel het mooiste", zei de coach. Hij was ook zeer te spreken over de actie van de fans, die voorafgaand de ploeg begeleidden met vuurwerk. "Dat was geweldig. Niet zo lang geleden stonden ze ons ook op te wachten, maar dat had een andere reden. Mooi dat ze er nu ook waren om ons een duw in de rug te geven."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021