Tuchel over reserverol Ziyech: "Het is mijn fout"

Tuchel over reserverol Ziyech: "Het is mijn fout"

19 februari 2021 – Voor Hakim Ziyech heeft de komst van Thomas Tuchel weinig goeds ingehouden. De Marokkaan deed de laatste vier Premier League-duels geen minuut mee bij Chelsea en is steevast bankzitter. Volgens Tuchel ligt het echter niet aan de speler zelf dat de vorm ontbreekt.

Bij Sky Sports ging de opvolger van Frank Lampard in op de situatie van Ziyech. "Dat hij niet speelt is mijn fout, niet zijn fout", zei de Duitser. "Het zijn mijn beslissingen. Hetzelfde geldt voor andere spelers die nu niet spelen. Sommigen hadden het moeilijk met mijn beslissingen, dat is een goed teken want het zegt dat we kwaliteit hebben. Hakim heeft het er wel moeilijk mee. Ik kan dat begrijpen, en het is nu mijn taak om hem weer in vorm te krijgen. Als ik naar het schema kijk, weet ik dat we iedereen nodig gaan hebben."

Tuchel geeft nu aan de middenvelder mee dat hij er klaar voor moet zijn als hij moet spelen. "Hakim werkt hard en ik zal dan ook geen kwaad woord over hem spreken. Als het moment komt, moet hij er staan. Dan verwachten we de beste versie van Hakim Ziyech. Dat is niet makkelijk, dat moet ik toegeven. Soms moet je als speler geduld hebben. Dingen kunnen spel veranderen. Hakim moet zorgen dat hij in vorm is als het zover is."

gerelateerd