Cambuur wint weer niet van angstgegner Jong Ajax

19 februari 2021, 18:38

Het is Eerste Divisie-koploper SC Cambuur weer niet gelukt om te winnen van Jong Ajax. Voor de vierde wedstrijd op rij wonnen de Friezen niet van de Amsterdamse talenten. Opmerkelijk, omdat het thuisteam in het rechterrijtje staat. Vrijdag eindigde het in 1-1.

Cambuur begon aardig en kreeg al snel wat kansen, maar verzilverde die niet. Daarna ging het mis voor de koploper. David Sambissa ging als linksback de mist in, waarna Naci Ünüvar in twee instanties tot scoren kwam. De middenvelder speelde aardig, maar werd toch in de rust gewisseld. Ook Cambuur krijgt grote kansen, maar stuitte keer op keer op Kjell Scherpen. Het eindproduct was steeds net niet goed.

Wat voor rust niet lukte, slaagde na de pauze wel. Nick Doodeman gaf mee aan Robert Mühren en hij schoot via de handen van Scherpen raak. Het was zijn 50ste goal voor Cambuur in 52 Eerste Divisie-duels. Die gelijkmaker viel al vier minuten na de pauze. Cambuur was sterker dan voor de pauze, maar kreeg minder kansen dan in de eerste helft. Jong Ajax kwam steeds meer onder druk te staan en creëerde weinig meer. Het koesterde het punt tegen de koploper, maar kreeg in de slotfase toch nog een enorme kans via Lassina Traoré. De spits brak door, maar schoot over het doel.

Cambuur heeft na het gelijkspel nu vier punten meer dan De Graafschap.