PSV mogelijk zonder belangrijke Boscagli tegen Vitesse

PSV mogelijk zonder belangrijke Boscagli tegen Vitesse

19 februari 2021 – PSV moet het zondag tegen Vitesse mogelijk zonder Olivier Boscagli stellen. De Franse centrumverdediger, dit seizoen de vaste kompaan van Jordan Teze, liep tijdens het verloren duel met Olympiakos een hoofdblessure op. Het is de vraag of hij op tijd fit zal zijn.



Trainer Roger Schmidt heeft daar zijn twijfels over. "Het is lastig aan te geven of hij fit is", sprak de trainer vrijdag volgens het Algemeen Dagblad. "Op dit moment denk ik dat hij het niet redt, maar natuurlijk gaan we er alles aan doen om hem wel speelklaar te krijgen. Het hangt ook van Olivier zelf af. Hij moet zich comfortabel genoeg voelen om te spelen."

Het uitvallen van Boscagli is zorgelijk, omdat zijn vervanger Timo Baumgartl een slechte indruk maakte. Kan PSV de rug rechten na het verlies in Griekenland? "Op dit moment is de teleurstelling natuurlijk nog aanwezig", aldus Schmidt. "Ik vind dat er voor ons meer in zat. Het schema vertelt ons dat we onze focus snel weer moeten verleggen en nu naar Vitesse moeten kijken."

Eerder dit seizoen ging PSV onderuit tegen de Arnhemmers. Momenteel is de formatie van Thomas Letsch echter een stuk minder goed in vorm dan toen. Het pakte slechts één punt uit de laatste vier duels. "Het wordt desondanks een moeilijke wedstrijd. Vitesse is een sterk team, dat op dit moment misschien niet in beste doen is. We moeten klaar zijn voor hun reactie daarop en de 3 punten in eigen huis houden."

Bij PSV staat Cody Gakpo naar verwachting nog drie of vier weken buitenspel.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 5 maart 2021

  2. donderdag 4 maart 2021