Van de Kerkhof kraakt Baumgartl: "Leek op amateurvoetbal"

19 februari 2021, 12:19

Met vier tegentreffers werd de achterhoede van PSV na de verloren Europa League-wedstrijd bij Olympiakos flink bekritiseerd. De Eindhovenaren gingen in Griekenland met 4-2 onderuit en lijken daarmee hard op weg naar uitschakeling. Vooral verdediger Timo Baumgartl moest het na afloop flink ontgelden. 

Baumgartl werd begin vorig seizoen voor tien miljoen euro gekocht, maar is doorgaans bankzitter. Tegen Olympiakos kwam hij al vroeg binnen de lijnen als vervanger van de geblesseerde Olivier Boscagli, maar kon hij opnieuw niet overtuigen. "Als je zag hoe PSV de doelpunten tegen kreeg... Jongen, dit gebeurt nog niet in het amateurvoetbal", aldus clubicoon René van de Kerkhof in gesprek met Omroep Brabant.

Nadat Baumgartl binnen de lijnen kwam, ging het volgens Van de Kerkhof mis. "In het begin van de eerste helft ging het nog wel wat PSV liet zien, maar na het uitvallen van Olivier Boscagli en het inbrengen van Timo Baumgartl begonnen de problemen bij PSV. Timo is een leuke jongen, maar hij past gewoon niet bij PSV. Soms speelt die jongen aardige wedstrijden, maar in het algemeen... Hij hoort niet bij de eerste elf van PSV thuis. Hij heeft niet de kwaliteiten die je nodig hebt om achterin bij PSV stand te houden."

De van VfB Stuttgart overgekomen verdediger ging bij de derde treffer in de fout, nadat hij uitgleed en daarmee Olympiakos aan een cadeautje hielp. Toch was de nederlaag volgens Van de Kerkhof niet volledig aan de Duitser te wijten. "Heel PSV was in de tweede helft zwak, onthutsend. Het zal moeilijk worden om deze nederlaag nog recht te zetten in Eindhoven."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen