Van der Water is eindelijk op weg naar MLS

Van der Water is eindelijk op weg naar MLS

19 februari 2021 – Een half jaar na zijn mislukte transfer naar de Verenigde Staten is Silvester van der Water alsnog op weg naar het beloofde land. De aanvaller van Heracles Almelo ontbreekt op het trainingsveld en lijkt zich voor te bereiden op een overstap naar Orlando FC.

Dat meldt Tubantia. De club heeft zijn naderende transfer inmiddels bevestigd. "Silvester krijgt van ons de ruimte zijn transfer af te ronden", meldt Heracles. Momenteel worden de laatste plooien gladgestreken en is het wachten op de handtekening. Omdat de transfermarkt in Amerika nog geopend is, kan Van der Water direct aansluiten bij Orlando, dat hem afgelopen zomer ook al wilde halen. Destijds probeerde hij een transfer te forceren door zich af te melden voor de wedstrijd met een Whatsapp-berichtje. Dat leidde tot veel ophef.

Heracles weigerde destijds mee te werken aan een transfer omdat het eerder al afscheid nam van Cyriel Dessers en Mauro Junior, die terugkeerde naar PSV. Voor Van der Water is het spelen in Florida een jeugdroom, zo gaf hij in een interview met Voetbal International afgelopen maand nog aan.

Dit seizoen is het anders. Van der Water is niet meer onbetwiste basisspeler bij Heracles en ziet dat zijn ploeg zonder hem alsnog kan winnen. Daarom lijkt Heracles nu wél mee te gaan werken aan zijn vertrek. Voor Van der Water komt de transfer op het juiste moment. De Major League Soccer wordt in het weekend van 3 april gestart. In Amerika treft hij met onder meer Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Danny Hoesen (Austin FC) meerdere Nederlanders.

gerelateerd