Transferweekje: Brobbey, Koeman, Mbappé en Botman

20 februari 2021, 14:01

In de meeste Europese landen is de transfermarkt drie weken geleden gesloten. Dat betekent niet dat er geen geruchten meer waren over mogelijke (zomer)transfers. De markt begint alweer op gang te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Toch een langer verblijf Brobbey?

"We hopen nog minstens tot het einde van het seizoen gebruik van hem te kunnen maken", doelde Erik ten Hag donderdagavond na de gewonnen wedstrijd tegen Lille op goudhaantje Brian Brobbey. Het woord 'minstens' zorgde al direct na afloop voor opschudding, want is er dan toch nog een langer verblijf aanstaande? De Amsterdammers deden de afgelopen weken verwoede pogingen het contract van de talentvolle spits te verlengen, maar Brobbey besloot voor een transfervrij vertrek te kiezen. Lukt het Ajax nog om de spits te overtuigen en daarmee te behouden? Dat zou in elk geval een heel grote stunt zijn, want de overgang naar RB Leipzig leek al in kannen en kruiken...

{image[346100][right-half][]}Barça koos Dembélé boven Mbappé

Ongetwijfeld zullen de beleidsbepalers van FC Barcelona zich afgelopen dinsdag flink achter de oren hebben gekrabbeld na de keiharde nederlaag tegen Paris Saint-Germain (1-4). Uitblinker Kylian Mbappé, goed voor een fraaie hattrick, had namelijk zomaar eens aan de andere kant van het veld kunnen staan. Kort na zijn spectaculaire doorbraak bij AS Monaco stond Mbappé namelijk op het wensenlijstje van Barça. De Blaugranas kozen echter voor een andere Fransman. Ousmane Dembélé werd voor honderd miljoen euro opgepikt bij Borussia Dortmund. "Barça had de kans om hem te halen. We hadden een overeenkomst gesloten voor een transfersom van 130 miljoen euro plus 25 miljoen aan bonussen", bekent Mbappé's zaakwaarnemer in gesprek met Cadena COPE. Arsenal had een paar jaar eerder zelfs de kans om hem transfervrij binnen te halen, erkende Arsene Wenger. En uiteindelijk was PSG de enige club die toesloeg.

Slaat PSG dubbelslag?

Diezelfde Mbappé wordt vier jaar na dato begeerd door de complete internationale top. Onder meer Real Madrid en Manchester City zouden zich dolgraag willen verzekeren van zijn diensten. Paris Saint-Germain hoopt een vertrek van de sterspeler te voorkomen door hem een nieuwe verbintenis aan te bieden, weet RMC Sport. Mbappé heeft momenteel een nieuw, vierjarig contractsvoorstel in beraad. Daar blijft het voor PSG overigens niet bij. De club doet uitvoerig onderzoek naar de mogelijkheid of het Lionel Messi naar Parijs kan halen, al lijkt het onmogelijk om én Messi én Mbappé te betalen. Afgelopen week lekte uit dat de Franse superster zo'n 25 miljoen euro per jaar wil verdienen, plus nog eens flinke commissies en bonussen. 

{image[344373][left-half][]}Toekomst Koeman

De wedstrijd tegen Paris Saint-Germain was een beetje het zwaard van Damocles dat boven het hoofd van Ronald Koeman hing. De Nederlandse coach kreeg het aardig op de rit bij FC Barcelona, maar de echte grote ploegen had het al een flinke tijd niet getroffen. PSG gaf een vernietigend antwoord op de vraag waar de Catalanen zouden staan en mogelijk heeft dat gevolgen voor Koeman. De doorgaans goed geïnformeerde journalist Fabrizio Romano vertelde in zijn podcast dat uitschakeling de achtste finales van het miljardenbal – voor het eerst in meer dan tien jaar – het einde betekent na dit seizoen voor de Nederlander. Nieuwe namen noemde de journalist daarbij nog niet en het een en ander hangt zeker ook af van de aanstaande presidentsverkiezingen. Maar het gespeculeer neemt na zo'n nederlaag toe – weet ook Koeman.

Eindelijk contractnieuws over Donnarumma

Volgens La Gazzetta dello Sport heeft Mino Raiola een opvallende eis gedaan voor het nieuwe contract van de Italiaanse doelman. De zaakwaarnemen wil dat de Milanezen een clausule in het contract opnemen die zou toestaan dat Donnarrumma zou vertrekken voor veertig miljoen. Het contract van de doelman loopt deze zomer af, wat zou betekenen dat de doelman transfervrij kan vertrekken als er niet snel een verlenging komt. Die lijkt er na zware onderhandelingen dan toch nog te komen.

{image[346150][right-half][]}Toekomst Botman

In Nederland kon men afgelopen week niet om Sven Botman heen. De centrale verdediger van OSC Lille werd een paar dagen voor de wedstrijd tegen Ajax zeer concreet gelinkt aan AC Milan. De Italiaanse grootmacht zou 45 miljoen betalen om de Nederlander binnen te halen en de overgang zou al in kannen en kruiken zijn. Vervolgens liet Erik ten Hag weten dat hij de linkspotige centrale verdedigers van Ajax (Lisandro Martínez en Daley Blind) misschien wel beter vond dan Botman, maar ook dat hij niet verrast was door de ontwikkeling van de verdediger. Tegen Ajax maakte de Nederlander geen geweldige indruk, toch is er belangstelling en zit OSC Lille in de financiële problemen. En als Ajax doorverkoopclausules heeft bepaald in de deal, dan zal men in Amsterdam [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/380249/halfjaarcijfers-ajax-coronacrisis-hakt-er-zwaar-in/,_blank,gezien de halfjaarcijfers] ook hopen op een transfer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen