Tadic over besluit Brobbey: "Beter dan Ajax kan niet"

19 februari 2021, 07:58

Dusan Tadic stond donderdag met zijn treffer aan de basis van de comeback van Ajax tegen Lille (1-2), maar het werd niet de captain die uitgroeide tot de gevierde man. Met zijn winnende goal in de slotfase pakte invaller Brian Brobbey namelijk de hoofdrol. Voor de negentienjarige spits kreeg zijn opmerkelijke verhaal daarmee een volgend hoofdstuk.

Brobbey besloot afgelopen maand namelijk zijn contract bij Ajax niet te verlengen, waardoor hij komende zomer gratis de deur uitloopt. "Het was prachtig voor hem", zei Tadic voor de camera van ESPN. "Maar ik snap niet dat hij vertrekt. Beter dan bij Ajax kan je het als talent echt niet hebben, nergens op de hele wereld. Kijk bijvoorbeeld eens naar Frenkie (de Jong), Donny (van de Beek), Matthijs (de Ligt) en Sergino (Dest)."

"Zo kan ik nog wel even doorgaan. Neem Ryan Gravenberch nu weer en kijk hoe Rensch en Timber hier net tegen Lille speelden. Ze zijn nog zo jong maar krijgen een kans en pakken die. Als jonge jongen wil je toch eerst een paar jaar bij Ajax spelen. Daar leer je echt zoveel. En dan kan je altijd nog een keer weg, op een moment dat je er echt klaar voor bent."

Brobbey besloot voor een vertrek te kiezen en kan daarom op zoek naar een nieuwe werkgever. Onder meer RB Leipzig zou interesse hebben in het talent. Voor die tijd kan hij Ajax eerst nog aan succes helpen in de Europa League, precies zoals hij donderdagavond deed.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen