Nieuwe dreun voor Napoli met verlies bij Granada

18 februari 2021, 23:01

Het seizoen van Napoli dreigt als een nachtkaars uit te gaan. Nadat het al veel punten verloor in de Serie A en werd uitgeschakeld in de Coppa Italia, verloor het vanavond ook in de Europa League met 2-0 van Granada. Twee doelpunten kort na elkaar in de beginfase deden de ploeg van Gennaro Gattuso de das om.

Even kon Napoli afgelopen weekend opgelucht ademhalen. Het won met 1-0 van Juventus, een zege die van harte welkom was in Napels. De slechte resultaten in de weken ervoor met als dieptepunt de uitschakeling in de beker tegen Atalanta zorgden voor onrust bij de club en de speculaties over een ontslag van trainer Gattuso werden steeds hardnekkiger. De zege op de regerend landskampioen gaf Napoli weer even lucht en moest vanavond tegen Granada een goed vervolg krijgen.

Dat gebeurde echter niet. Het was juist Granada dat het best uit de startblokken kwam en al vroeg in de wedstrijd uitliep op de Italianen. In slechts twee minuten werd de wedstrijd al beslist; eerst was het Yangel Herrera die in de 19e minuut uit een goede voorzet de openingstreffer binnenkopte. Twee minuten later kwam Granada er via de counter nogmaals goed uit. Dit keer kon de Braziliaan Kenedy hard in de verre hoek binnenschieten.

Na rust ging Napoli iets nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer, maar echt dichtbij kwam het nauwelijks. Pas in de 87e minuut noteerde Victor Osimhen het eerste en enige schot op doel van de bezoekers. Deze bleek echter te pakken voor doelman Rui Silva. De 2-0 nederlaag betekent een nieuwe dreun voor de Napolitanen, bij wie de problemen nog altijd niet verdwenen zijn. Granada staat met één been in de volgende ronde.

Molde - Hoffenheim 3-3

In Noorwegen zette Molde een fraaie comeback in tegen Hoffenheim. Bij rust keek het nog tegen een 1-3 achterstand aan, na opnieuw een hoofdrol voor de Israëlische spits Munas Dabbur. In de Bundesliga scoorde hij pas drie keer, maar vanavond tekende hij alweer voor zijn vijfde en zesde Europa League-treffer van het seizoen.

Na rust had hij de wedstrijd op slot moeten gooien door zijn hattrick compleet te maken, maar daar slaagde hij tot twee keer toe nét niet in. In de 55e minuut werd een treffer van de spits afgekeurd wegens buitenspel en tien minuten later ging hij zelf de mist in door een strafschop te missen. Het gaf de thuisploeg weer hoop, wat werd omgezet in resultaat. Door treffers van Eirik Ulland-Andersen en David Datro Fofana kwam het terug tot 3-3 en zorgde het dat de return in Duitsland zomaar een spannende zal kunnen worden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen