Verdedigende fouten worden PSV fataal op bezoek bij Olympiakos

18 februari 2021, 20:56   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 21:01

Defensieve fouten hebben ertoe geleid dat PSV donderdagavond tegen een ruime nederlaag bij Olympiakos Piraeus is aangelopen (4-2). Zowel bij de 3-2 als de 4-2 ging er veel mis in de verdediging van PSV, waardoor het volgende week een lastige opgave wordt om de volgende ronde van de Europa League te bereiken. Kantelpunt was het uitvallen van Olivier Boscagli, waarbij direct de 2-1 viel en door een fout van zijn vervanger Timo Baumgartl vervolgens ook de derde Griekse goal.

Met de uitschakeling in de beker en de grote achterstand op Ajax in de competitie is de Europa League voorlopig het enige podium waarop PSV dit seizoen nog iets moois kan laten zien. De groepsfase kwam de ploeg van Roger Schmidt met wat moeite door, waarna het aan het Griekse Olympiakos werd gekoppeld. Dat werd derde in een Champions League-groep met Manchester City, FC Porto en Olympique Marseille en verloor op eigen bodem nog nooit van een Nederlandse tegenstander.

In de tweede minuut van de vier minuten blessuretijd, toen het 2-2 stond en PSV centrale verdediger Boscagli al was uitgevallen met een hoofdblessure, ging het helemaal mis. Boscagli's vervanger Baumgartl verspeelde het balbezit aan de zijkant van het strafschopgebied en gaf daarmee een vrije doortocht voor Youssef El-Arabi. Die kapte Yvon Mvogo uit en maakte er 3-2 van, waardoor PSV met een zeer slecht gevoel de kleedkamers opzocht.

Zo doelpuntrijk als de eerste helft was, zo doelpuntenarm was de tweede. PSV begon nog wel met een vrije trap op de paal van Zahavi, maar kwam daarna lange tijd niet echt in de buurt van het Griekse doel. Hetzelfde gold voor Olympiakos, dat ook weinig opdook voor PSV-keeper Mvogo. Wellicht hadden de trainers hun spelers opgedragen om in de resterende 45 minuten wat voorzichtiger te zijn, zodat er straks geen 6-4 of 7-6 op het bord stond.

Niets wees erop dat er alsnog doelpunten zouden vallen in de tweede helft, want Olympiakos hield tegen en PSV slaagde er niet om opnieuw de gelijkmaker op het bord te zetten. Toch ging het nog mis voor de Eindhovenaren. Een minuut of zes voor tijd greep de verdediging va PSV opnieuw niet goed in en kon invaller Masouras eenvoudig vanaf een meter of zestien scoren. Daarmee werd de uitgangspositie van PSV een stuk slechter. Volgende week donderdag moet het thuis minstens twee keer scoren om de laatste zestien van de Europa League te bereiken.

Opstelling en beoordelingen PSV*:

Yvon Mvogo 5, Denzel Dumfries 5.5, Jordan Teze 6.5, Olivier Boscagli 6 (38. Timo Baumgartl 3), Philipp Max 6, Ibrahim Sangare 4.5 (70. Yorbe Vertessen 6), Pablo Rosario 5, Ryan Thomas 5.5 (85. Marco van Ginkel -), Mario Götze 6 (70. Mauro Júnior ), Eran Zahavi 7 (85. Eric Gutíerrez -), Donyell Malen 5.

Man of the match: Eran Zahavi

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen