Knappe comeback levert Bosz weinig op, zege AS Roma

18 februari 2021, 20:53   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 21:33

Peter Bosz heeft een bizarre Europa League-avond beleefd op bezoek bij Young Boys. Halverwege keken de Duitsers tegen een 3-0 (!) achterstand aan, die in de tweede helft razendsnel werd hersteld door Bayer Leverkusen. Een goed resultaat kwam er echter niet, want in de slotfase zorgde Siebatcheu voor de 4-3 zege van de Zwitsers, waardoor Bosz alleen een aardige uitgangspositie voor de return heeft. 

Wat zal Bosz in de rust tegen zijn elftal hebben gezegd? De Duitse ploeg, met Daley Sinkgraven en Jeremie Frimpong in de basis, werd op voorhand als favoriet gezien voor het tweeluik met de Zwitsers, maar stond halverwege wel met 3-0 (!) achter. Uit twee rake corners, via Christian Fassnacht (volley) en Theoson Siebatcheu (kopbal), en een counter waarbij verdediger Alexsander Dragovic pijnlijk mistastte had Young Boys voor een sensatie gezorgd.

Maar zoals vaker bij wedstrijden bij de Nederlandse coach, zeker ook in de Europa League dit seizoen, betekende een achterstand niet per se een verlies - al zou die er uiteindelijk dus nog wel komen. Via een razendsnelle dubbelslag van Patrik Schick – kopbal uit een assist van Jeremie Frimpong en rebound uit een vrije trap – was de spanning volledig terug. Toen Moussa Diaby koud in het veld twintig minuten voor tijd de derde Leverkusen-goal over de thuiskeeper wipte, was de comeback compleet.

Dat er uiteindelijk nog een nederlaag volgde door een late treffer van Siebatcheu, was uiteraard zeer zuur voor Bosz, maar was gezien de ruststand ongetwijfeld ingecalculeerd. De woorden die de coach halverwege tot zijn ploeg richtte, leverden in elk geval een betere uitgangspositie op, maar een goed resultaat is het allerminst en een simpele return ligt dan ook niet in het verschiet.

Sporting BragaAS Roma 0-2

Rick Karsdorp kan zich met AS Roma normaliter opmaken voor de achtste finales van de Europa League. De Nederlandse back boekte een simpele zege op bezoek in Portugal, waar Braga vrij snel in de tweede helft met een man minder kwam te staan na een rode kaart voor Ricardo Esgaio (twee keer geel). Edin Dzeko had uit een fraaie counter (zie onder) al voor de 0-1 gezorgd na vier minuten en Borja Mayoral deelde vlak voor tijd de genadeklap uit aan Braga. 

De score had overigens nog hoger kunnen uitvallen, aangezien er twee Italiaanse goals afgekeurd werden. In het eerste bedrijf zag Pedro zijn treffer afgekeurd worden wegens buitenspel en na een uur voetballen deed de VAR vanwege dezelfde reden hetzelfde bij de goal van Henrikh Mkhitaryan – die ook nog eens het aluminium raakte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen