Sierhuis waarschuwt Ajax voor 'groot wapen' Lille

Sierhuis waarschuwt Ajax voor 'groot wapen' Lille

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

18 februari 2021 – Ajax staat vanavond in de Europa League voor een zware kluif. Met Lille treft het de koploper van de Franse Ligue 1. Het gevaar van de tegenstander werd nog eens onderstreept door oud-Ajacied Kaj Sierhuis, die met Stade Reims in dezelfde competitie speelt. "Lille is een heel sterke ploeg", benadrukte hij.

Dat deed hij donderdagavond in gesprek met ESPN. "Het is een van de beste ploegen in Frankrijk. Ze zijn ontzettend sterk in de omschakeling van verdediging naar aanval, met ontzettend snelle jongens voorop. Verdedigend staat het heel goed in een 4-4-2-blok. Als ze dan de bal veroveren, zijn ze pijlsnel weg en kunnen ze tegenstanders heel snel pijn doen. Dat is een groot wapen. Daarnaast is het een goede mix van spelers die technisch vaardig en fysiek sterk zijn. Het is een heel goede, degelijke ploeg."

Sierhuis verwacht ook vanavond vooral dreiging in de omschakeling. "In de competitie moeten ze zelf ook vaker het spel maken, tegen ploegen die ook inzakken. Nu Ajax het spel zal gaan maken, verwacht ik wel dat Lille op de omschakeling gaan spelen." In het bijzonder wees hij daarbij op het gevaar van Jonathan Bamba, de linksbuiten die dit seizoen al goed was voor zes goals en acht assists. "Het is een heel snelle jongen met een ontzettend goed rechterbeen. Eigenlijk was hij de afgelopen jaren ook al een goede speler bij Lille, maar met een lager rendement. Dit jaar is hij met veel goals en assists heel belangrijk voor de ploeg." 

Ook Sven Botman kwam ter sprake, met wie Sierhuis nog samen speelde bij Jong Ajax. Dit seizoen maakte hij een uitstekende ontwikkeling door en is hij inmiddels sterkhouder in de top van de Ligue 1. "Verrast is een groot woord, want ik ken zijn kwaliteiten en ik had wel verwacht dat hij het goed zou doen. Maar zo goed, dat had ik niet verwacht. Hij doet het uitstekend en wordt hier in Frankrijk door iedereen enorm geprezen. Dat is mooi om te zien, ik gun het hem van harte. Het is echt een goede jongen."
In de toekomst verwacht Sierhuis dan ook veel van zijn voormalig ploeggenoot. "Ik denk sowieso dat Sven alle kwaliteiten in huis heeft om een uitstekende linker centrale verdediger te worden. Hij is groot en sterk, ook in de duels ontzettend sterk. Het is een linkspoot, wat ook altijd meehelpt. De Franse competitie ligt hem wel, dat fysieke. Ik denk dat hij alle ingrediënten in huis heeft en dat het nu allemaal samen komt."

Reacties

gerelateerd