Van Schaik heet Van Leeuwen welkom: "Iemand van statuur"

18 februari 2021, 14:41

NEC is blij dat het de vacante positie van technisch directeur heeft ingevuld met Ted van Leeuwen, die de handen vrij had na zijn vertrek bij FC Twente. De technisch directeur tekende donderdag een contract in Nijmegen. Algemeen directeur Wilco van Schaik ziet in hem de ideale technische man.

Van Schaik omschrijft Van Leeuwen als een uitstekende directeur. "Een man met ervaring, kennis en bewezen kwaliteiten. En een groot netwerk in het voetbal", vertelt hij bij Omroep Gelderland over zijn nieuwe collega. "Hij heeft ook bewezen dat hij met clubs doelstellingen kan halen. Hij is gepromoveerd met FC Twente en met Esbjerg in Denemarken. En bij AGOVV heeft hij met minimale middelen ook wat neergezet. Hij heeft nooit met de allerhoogste budgetten mogen werken, maar slaagde er overal in om toch een goed team neer te zetten. Bovendien is hij een stabiel persoon die zijn eigen koers vaart. En dat is belangrijk in de dynamische wereld die NEC is."

Van Leeuwen heeft de reputatie dat hij vanuit de hele wereld aardige spelers kan vinden. Onder hem bleef Twente met veel onbekende namen in de Eredivisie. "Hij is geen wonderdokter, maar schrijft vaak wel de goede medicijnen voor. Hij is natuurlijk iemand van statuur, met een bepaalde leeftijd en ervaring. We zijn bezig met een driejarenplan, waarbij we volgend seizoen mee willen doen om directe promotie. Maar dat kunnen we niet meteen eisen van iemand die nu pas begint. Maar de komende twee jaar moeten we rechtstreeks promoveren."

Dat Van Leeuwen per direct aan het werk gaat, is volgens Van Schaik alleen maar goed. "Ted heeft al een beeld van NEC. Hij heeft ons de laatste tijd al goed gevolgd. Hij begint in eerste instantie rustig op de achtergrond en gaat de komende dagen kennis maken met iedereen op de club. Maar alles op technisch gebied is zijn verantwoordelijkheid."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen