Klaassen blij met Werder-periode: "Die dingen leer je niet bij Ajax"

18 februari 2021, 13:21

Davy Klaassen is blij dat hij terug is bij Ajax, maar heeft de recente seizoenen in het buitenland wel als belangrijke bagage toegevoegd aan zijn carrière. Bij Werder Bremen vocht de middenvelder tegen degradatie en slaagde de missie om de club in de Bundesliga te houden uiteindelijk. Hij is dankbaar voor die periode.

"Ik heb daar dingen geleerd waar ik nu baat bij heb", vertelt de middenvelder aan Kicker. Klaassen stipt zaken als het spelen op zes en het het feit dat zijn team weinig balbezit had, als leerzame zaken aan. "Die dingen leerde ik niet bij Ajax, omdat je altijd superieur bent in het spel. We spelen hier bij Ajax heel aanvallend en dan komen mijn kwaliteiten ook goed tot zijn recht. Dat we Werder in de Bundesliga hebben gehouden, was geweldig."

Blij is Klaassen echter wel dat hij in de zomer terugkeerde naar Amsterdam. "Ik zou dit voor geen enkele andere club hebben gedaan", zegt de international. "Ik speelde sinds mijn elfde bij Ajax. Het was alsof ik thuiskwam. Teruggaan naar mijn familie en vrienden was de perfecte zet voor mij."

De 27-jarige Klaassen produceerde in de Eredivisie dit seizoen al acht doelpunten. In de Europa League en de beker was hij nog niet trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen