NEC haalt met Van Leeuwen technische man binnen

18 februari 2021, 10:15

Zoals verwacht heeft NEC Ted van Leeuwen aangesteld als nieuwe technisch directeur. De club zat sinds het het vertrek van Remco Oversier in 2018 zonder technische man en is dan ook blij met de komst van de ervaren Van Leeuwen. Hij gaat per direct aan het werk bij de Eerste Divisie-club.

Voor Van Leeuwen is het zijn eerste klus na het vertrek bij FC Twente. Na vorig seizoen, toen Twente na een goede start in de Eredivisie ver was weggezakt, moest Van Leeuwen samen met trainer Gonzalo Garcia Garcia vertrekken en werd hij opgevolgd door Jan Streuer. Bij NEC is de belangrijkste doelstelling om in de komende jaren terug te keren op het hoogste niveau, wat onder andere moet gebeuren met veel eigen talent. Wilco van Schaik was de laatste jaren zowel algemeen als technisch directeur, maar laat die laatste functie binnenkort dus weer aan Van Leeuwen.

Aan de hand van hem wil de club weer promoveren naar de Eredivisie. "De club en de stad zijn natuurlijk geen onbekenden voor mij", vertelt Van Leeuwen. "NEC terugbrengen naar de Eredivisie is een uitdagend en derhalve prachtig project, dat zich niet beperkt tot het versterken van alleen het eerste elftal."

Van Leeuwen gaat zich bij NEC bezighouden met de belangrijkste technische zaken binnen de club. "Met mijn kennis en ervaring wil ik NEC meehelpen de stap naar de Eredivisie te zetten. Daarnaast wil ik meehelpen het fundament dat er ligt in de academie, scouting en het eerste elftal verder uit te bouwen en met mijn kennis van de laatste jaren met de mensen die er zijn stappen omhoog te maken. Ik kijk er naar uit te starten in Nijmegen. De tijd en de club zijn er rijp voor en ik ben er klaar voor NEC mee te helpen terug te keren naar de Eredivisie", aldus de Apeldoorner.

NEC staat momenteel zesde in de Eerste Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen