"Tadic meer dan uitstekend alternatief voor Haller"

18 februari 2021, 08:46   Bijgewerkt: 18 februari 2021, 09:00

Zonder vier belangrijke basiskrachten moet Ajax het donderdag doen tegen Lille in de Europa League. Andre Onana, Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch en Sébastien Haller zijn er allemaal niet bij tegen de koploper van Frankrijk. Ronald de Boer zou de absentie van Haller opvangen door Dusan Tadic in de spits te zetten.

De kans dat de aanvoerder hem gaat vervangen in de punt, is aannemelijk. Is Ajax met Tadic in plaats van Haller een stuk zwakker? "Hou op. Tadic heeft in Europese wedstrijden aangetoond dat hij een meer dan uitstekend alternatief is", zegt de oud-Ajacied tegen De Telegraaf. "En met Antony en Neres, die het eerder tegen Real Madrid en Bayern München fantastisch deed, heeft Ajax echt een prima voorhoede. En Ten Hag kan Idrissi ook nog gebruiken. Is het niet vanaf het begin, dan wellicht later. Door de afwezigheid van Haller is Ajax echt niet dusdanig verzwakt dat Lille opeens tachtig procent kans heeft om te winnen. Ik schat de mogelijkheden voor Ajax om door te komen hoog in."

Ook Patrick Kluivert, die voor zowel Ajax als Lille speelde, denkt dat de afwezigheid van Haller op te vangen is. Meer zorgen maakt de hoofd jeugdopleidingen van FC Barcelona zich over de afwezigheid van Onana. "Ik heb met André samengewerkt bij de nationale ploeg van Kameroen. Hij is een fantastische atleet. Niks ten nadele van Maarten Stekelenburg, want dat is ook een heel betrouwbare, goede keeper, maar Onana is in de bloei van zijn leven. Ik denk dat zijn katachtige reflexen weleens kunnen worden gemist", zegt de voormalig spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen