Haaland kreeg extra motivatie van Mbappé: "Een gratis boost"

18 februari 2021, 08:00

Het zijn de jonge spitsen die zich deze week hebben gemeld in de top. Kylian Mbappé maakte namens Paris Saint-Germain een hattrick tegen FC Barcelona en Erling Haaland scoorde een dag later twee keer tegen Sevilla (2-3). De Noor is de Fransman dankbaar.

Toen Haaland zijn generatiegenoot dinsdag twee keer zag scoren, motiveerde hem dat om zelf ook te schitteren. "Ik zag Kylian gisteren die doelpunten maken en dat deed mij veel", sprak Haaland na de 2-3 overwinning op Sevilla. "Ik dacht: dat wil ik ook. Het waren stuk voor stuk mooie doelpunten en het motiveerde mij om dat ook te doen. Ik ben blij met onze drie uitdoelpunten, die weleens heel belangrijk zouden kunnen zijn. Ik kreeg gratis motivatie van Kylian, het was een gratis boost."

Dortmund kwam op achterstand in Sevilla, maar boog de wedstrijd knap om. Een plek in de kwartfinales lonkt zodoende. "Ik weet niet of het door motivatie, passie of beleving komt, maar we waren scherper dan normaal", zei de Noorse spits. Zaterdag wacht in de Bundesliga de derby tegen Schalke 04. "We zullen snel moeten herstellen, want komend weekend wacht een belangrijke wedstrijd. Het zou mooi zijn als we deze positieve flow mee kunnen nemen naar het duel van zaterdag."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen