Enorme domper Huntelaar: opnieuw een spierblessure

17 februari 2021, 19:47

Klaas-Jan Huntelaar heeft opnieuw een forse domper te verwerken gekregen bij Schalke 04. De routinier heeft namelijk een nieuwe spierblessure opgelopen en is om die reden voorlopig nog altijd niet inzetbaar bij Die Königsblauen. De verwachting was juist dat hij komend weekend tegen Borussia Dortmund weer inzetbaar zou zijn, maar daar kan een streep doorheen.

Sterker nog: de komende weken is The Hunter normaliter niet van de partij bij Schalke 04 als het een serieuze spierblessure betreft. Er wordt niet gecommuniceerd om wat voor blessure het exact gaat, de laatste tijd stond hij langs de kant met een kuitkwetsuur, die hij in zijn laatste duel namens Ajax nog opliep. Mogelijk kwam zijn vorige comeback te vroeg en heeft dat de blessure alleen maar verergert. De eerste geluiden uit Duitsland zijn dat hij minimaal twee á drie weken nodig heeft om weer fit te geraken.

'De club en de spelers zullen er alles aan doen om Klaas-Jan Huntelaar zo snel mogelijk weer te laten aansluiten bij de A-selectie', schrijft de club in het statement. Tot dusver bleef de bijdrage van Huntelaar beperkt tot tien luttele minuten. Op 30 januari tegen Werder Bremen maakte hij als invaller zijn rentree in de Bundesliga, maar kwam hij niet verder dan het pakken van een gele kaart. 

Schalke 04 verkeert in zwaar weer en heeft een sterke eindsprint nodig om (directe) degradatie te voorkomen. Met slechts negen punten 21 twintig wedstrijden staat de club uit Gelsenkirchen stijf onderaan in de Bundesliga. De achterstand op de veilige vijftiende plaats is liefst negen punten en Huntelaar werd juist gehaald om daarin een rol van betekenis te spelen. Dat duurt voorlopig opnieuw langer dan gehoopt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen