FC Twente bouwt door en bindt ook talenten Rots en Bruns

17 februari 2021, 18:19

FC Twente heeft woensdagmiddag opnieuw twee grote talenten verbonden aan de club. Daan Rots (19) en Max Bruns (18) hebben zich in elk geval tot en met 2023 verbonden aan de Tukkers en beide hebben bovendien de optie voor nog een extra seizoen in hun contract opgenomen. Recentelijk werden ook jeugdexponenten Jayden Oosterwolde, Thijs van Leeuwen, Mees Hilgers en Casper Staring al vastelegd.

Zodoende bouwt FC Twente verder aan een toekomst met meer eigen jeugd, van wie Rots (drie duels) en Bruns (รฉรฉn optreden) ook al reeds hun debuut maakten in de hoofdmacht. "Twee talentvolle spelers met een goede instelling en die inmiddels hun eerste minuten in de Eredivisie hebben gemaakt. Het is mooi om te zien dat wanneer een beroep wordt gedaan op deze talenten, zij er ook staan en het goed oppakken", stelt technisch directeuer Jan Streuer, die dan ook content is met het contractnieuws.

Beide spelers komen over uit de gezamenlijke jeugdopleiding met Heracles Almelo en kiezen dus voor FC Twente. "Ik merk dat ik de afgelopen maanden grote stappen heb gemaakt. Wanneer je elke dag op dit hoge niveau traint, word je als jonge speler in je spel steeds volwassener, fysieker en leer je de slimmigheden van het voetbal. De komende tijd wil ik stappen blijven maken en me op de trainingen laten zien. Ik heb er zin in", aldus Rots.

Ook Bruns is blij met zijn nieuwe verbintenis. "Veel jonge spelers hebben dit seizoen de kans gekregen en ik ben blij dat ik me ook heb mogen laten zien. In de uitwedstrijd tegen PSV heb ik mijn debuut gemaakt en natuurlijk hoop ik dit seizoen meer minuten te gaan maken, maar ik weet dat ik in deze periode ook geduld moet hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen