'Henry wordt mogelijk de nieuwe coach van Danjuma'

'Henry wordt mogelijk de nieuwe coach van Danjuma'

17 februari 2021 – Thierry Henry (43) staat vermoedelijk voor een overgang naar Engeland als trainer. De huidige coach van Montreal Impact in de MLS wordt concreet gelinkt aan Bournemouth. Bij de club van Arnaut Danjuma ontsloeg eerder deze maand Jason Tindall en heeft naar verluidt lijntjes uitgelegd naar de Fransman.

Dat schrijven onder andere het doorgaans betrouwbare Sky Sports en The Times. Bournemouth degradeerde vorig seizoen uit de Premier League, maar is momenteel niet in de race voor een directe promotieplek – wat vermoedelijk de reden was van het ontslag van Tindall. Met de zesde plaats in het Championship is er voor Henry echter wel genoeg perspectief om mee te blijven dingen naar promotie, wat normaliter dan wel via de play-offs moet gebeuren.

Henry maakt een zeer wisselende indruk in dienst van Montreal Impact. De Fransman krijgt lovende kritieken vanuit de spelersgroep en baart soms opzien met ellelange speeches, maar presteert tegenvallend. Gemiddeld pakte hij afgelopen seizoen slechts 1,07 punt per wedstrijd de MLS-club. Eerder was hij werkzaam als assistent-coach van de nationale ploeg van België en eindverantwoordelijke bij AS Monaco. 

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 17 april 2021

  2. vrijdag 16 april 2021