Europa League-wedstrijd Brugge in Kiev verplaatst door de kou

17 februari 2021, 15:28

Vanwege de erbarmelijke weersomstandigheden heeft de UEFA besloten om de wedstrijd tussen Dinamo Kiev en Club Brugge in de Europa League eerder op de donderdag te laten beginnen. De wedstrijd stond eigenlijk voor 18.55 uur ingeroosterd, maar is verplaatst naar 16.00 uur.

Het is in Kiev momenteel behoorlijk koud. Woensdag overdag is het -7 graden, terwijl het kwik woensdagavond nog verder daalt naar -13. Voor donderdag, als de wedstrijd gespeeld wordt, valt de temperatuur nog lager uit. Donderdag overdag wordt er -11 verwacht en in de avond kan het dalen tot -23. Om te voorkomen dat er in die kou gespeeld moet worden, heeft de UEFA besloten om het duel dus in de middag te laten spelen.

Overigens is Noa Lang niet van de partij bij Brugge. De club bracht eerder vandaag naar buiten welke 22 spelers meereizen naar Oekraïne. De naam van Lang ontbreekt op de lijst en dat is een forse aderlating voor Club. De club wordt momenteel zwaar geteisterd door een corona-uitbraak. De Belgen missen in elk geval vrijwel de volledige technische staf (coach Philippe Clement en zijn assistenten), ster Hans Vanaken, Nederlander Stefano Denswil en Matej Mitrovic. Lang ontbreekt dus ook, terwijl zijn coronatest negatief was. Blijkbaar is hij toch niet fit genoeg om te spelen. Charles De Ketelaere voelde zich niet lekker en legde net als Lang een negatieve test af. Hij reisde wel mee naar het koude Kiev.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen